Unde plecăm de Valentine’s Day?

347
Unde plecăm de Valentine’s Day? - valentinesday-1358703656.jpg
Valentine’s Day, o sărbătoare importată, dar care a câștigat bătălia cu Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, reprezintă pentru agențiile de turism constănțene un nou prilej de a-și promova intens în special pachetele City Break pentru orașe ca Paris, Roma sau Istanbul, preferate de cuplurile care vor să "evadeze" câteva zile. 

Parisul, orașul luminii și al îndrăgostiților, despre care se spune că măcar o dată în viață trebuie să-l vizitezi, este destinația vedetă a lunii februarie. Acolo, un sejur de trei nopți, la doar două stele, cu mic dejun inclus, costă, în perioada 12 - 15 februarie, 200 de euro/persoană. Odată cu creșterea numărului de stele, și prețul se mărește însă simțitor. Mijlocul lunii februarie este mereu foarte aglomerat, așadar hotelierii își permit să mai adauge ceva la cazare.

Constănțenii nu se dau însă neapărat în vânt după Paris, spun agenții de turism, ci mai degrabă după Roma sau Istanbul. La Roma, un sejur în perioada 12 - 15 februarie (trei nopți de cazare) costă începând de la 200 de euro/persoană, pentru un hotel de două stele, dar poate ajunge și la aproape 290 de euro, pentru unul de trei stele. Pe de altă parte, orașul Istanbul nu ar trebui ocolit de cei care vor să petreacă 14 februarie departe de casă, dar care nu au un buget foarte mare. Un sejur de cinci zile (trei nopți), transport cu autocarul, cu plecare de pe 13 februarie, costă, la un hotel de trei stele, doar cu mic dejun inclus, în jur de 170 de euro/persoană.

Totuși, constănțenii care au un buget mai mare pentru această sărbătoare își pot duce persoana iubită într-o vacanță în Egipt, în Hurghada (cel mai mare centru turistic al Egiptului, stațiune care se așterne pe litoralul Mării Roșii). Șapte nopți de cazare, cu all inclusive, la un resort luxos de cinci stele, începând cu 9 februarie, costă 581 de euro/persoană. Drumul nu este nici foarte lung, nici obositor. Există o cursă directă București - Hurghada - București, așadar mai degrabă cei care optează pentru această variantă ar trebui să-și facă griji pentru "transferul" de la Constanța la București. Există însă soluții, așa că nu acest aspect reprezintă o problemă.

Ofertă generoasă

Oferta pentru luna februarie este una destul de generoasă, spun agenții de turism. Chiar dacă pachetele gata făcute pentru jumătatea lunii, special pentru această sărbătoare, nu sunt într-un număr foarte mare, totuși variante sunt foarte multe. Ceea ce trebuie să facă cei care vor să plece peste hotare este să se prezinte la o agenție de turism, iar în funcție de buget, de zilele libere pe care le au, de dorințele fiecăruia vizavi de climă, se poate face o ofertă personalizată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Un pod înfricoșător
Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Chișinău, fratele nostru de peste Prut
Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Cel mai frumos domeniu schiabil al României
Pagina a fost generata in 1.5942 secunde