Unde pot învăța navigatorii să opereze sistemele de poziționare dinamică

262
1

Articole de la același autor

România își face loc pe o nouă piață de pregătire marinărească, cea a sistemelor de poziționare dinamică (DP) utilizate la bordul navelor ce servesc activitățile off-shore.

Pe data de 17 octombrie 2013, Centrul DP&Offshore, din cadrul Colegiului Nautic Român, a fost acreditat de către Nautical Institute din Londra, autoritatea de reglementare în acest domeniu. Acesta dispune de un laborator cu trei sisteme DP Tutor destinate cursului DP Basic, un simulator integrat Full Mission format din șapte console și un laborator destinat evaluării pregătirii. Cursurile se adresează personalului navigant brevetat.

La rândul său, Universitatea Maritimă din Constanța urmează să obțină acreditarea cursului DP până la sfârșitul acestei luni. Pe data de 9 octombrie, UMC a inaugurat simulatorul Dynamic position, o investiție de 700.000 de euro.

Comentează știrea

petrolistul
8 noiembrie 2013
degeaba

degeaba sunt trei centre daca valoarea absolventilor este aproape de zero. Iar pentru cei care se califica cu adevarat imi permit un sfat: domnilor DP-isti, evitati companiile de crewing din Romania si contactati direct pe cei de care sunteti interesati. Diferentele salariale se ridica chiar si la 50%!!! Aveti un certificat nou in mana, sunteti la inceput, aveti o sansa... salarizariel REALE sunt 300 GBP pt OOW cu un an experienta, si ajung la 500-600 GBP pentru un senior officer. nu se pune problema de contracte scurte, rotatii de maxim opt sapatamani cu opt saptamani, conditii exceptionale... Rupeti-va de mioriticul novromist, petromist si alte asemenea... Offshore-ul adevarat e departe de ceea ce ofera agentiile din tara. Trebuie sa vina momentul in care sa agentiile de recruitment sa realizeze ca ele lucreazza pentru voi, datorita voua exista si nu invers. Pentru detalii va stau la dispozitie!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0989 secunde