Vânzările Dacia au explodat, dar persistă problemele de producţie

115
Vânzările Dacia au explodat, dar persistă problemele de producţie - x-vanzarile-dacia-cresc-1690130172.jpg
Vânzările de automobile marca Dacia au crescut cu 24,2% în primele şase luni din 2023, comparativ cu perioada similară a anului trecut, o dovadă a importanţei unei mărci accesibile de automobile în perioadele de incertitudine economică, a anunţat divizia low-cost a grupului francez Renault, transmite Reuters.

În pofida creşterii vânzărilor, persistă problemele pe lanţurile de aprovizionare, ceea ce a redus producţia modelului Dacia Sandero la uzina din Maroc cu 20.000 de unităţi.

În primele şase luni ale acestui an, marca Dacia a vândut în total 345.432 de unităţi, în creştere cu 24,2% faţă de 277.885 de unităţi în aceeaşi perioadă a anului trecut, când producătorii auto au fost afectaţi de pandemia de COVID-19 şi lipsa de componente. Toate cele patru modele principale Dacia au înregistrat creşteri de vânzări în primul semestru, în frunte cu modelul hybrid Jogger, pentru care vânzările au crescut cu 130%. Acest model a fost responsabil, de altfel, pentru un sfert din comenzile clienţilor.


De asemenea, vânzările de automobile electrice Dacia Spring, care sunt asamblate în China, au crescut cu 38% în timp ce vânzările de Dacia Sandero au urcat cu 24%. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4904 secunde