Veste bună pentru agenții economici: au fost deblocate plățile aferente Măsurii 2

107
Veste bună pentru agenții economici: au fost deblocate plățile aferente Măsurii 2 - vestebuna-1627053031.jpg
Ministerul Economiei a obținut toate avizele aferente finanțării Măsurii 2. Ca urmare, va fi deblocată cea de a treia tranșă de plăți din această schemă de ajutor de stat din fonduri UE, în valoare de 241 de milioane de euro.

Ministerul a început de vineri, 23 iulie 2021, să trimită contractele către beneficiari. Aceștia sunt atenționați să semneze în timp util contractele de finanțare. Termenul de semnare este de 20 de zile de la data sosirii contractului la bancă. În cazul în care contractele sunt semnate în cel mai scurt timp de către beneficiari, primele plăți se vor face începând de la mijlocul săptămânii viitoare, în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE).

Încă din luna ianuarie, ministrul economiei, Claudiu Năsui, a avertizat că bugetul acestor măsuri a fost suplimentat în 2020 fără acoperire. Măsura 2 a fost majorată de la 265 la 765 de milioane de euro din fonduri UE, fără a exista un contract de finanțare europeană care să acopere acea sumă. Inițial, în Măsura 2 exista finanțare pentru 4.000 de firme. Însă, după modificările legislative fără acoperire în bani, făcute în timpul campaniei electorale din 2020, numărul înscrierilor a ajuns la 22.000, din care 19.000 au rămas în lista de finanțare.

Drept urmare, ministerul a întreprins anul acesta mai multe acțiuni de deblocare a resurselor de fonduri UE necesare încheierii cu succes a acestei scheme de ajutor de stat și pentru grăbirea plăților.

Acoperirea sumelor lipsă s-a făcut în urma eforturilor administrative întreprinse de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului alături de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru mutarea banilor europeni din Măsura 3, întreruptă din cauza fraudării ei, în Măsura 2.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4258 secunde