Veste proastă pentru agricultorii care nu vor adera la un fond mutual

105
Veste proastă pentru agricultorii care nu vor adera la un fond mutual - agricultura-1371806354.jpg

Articole de la același autor

Potrivit ordonanței de urgență privind înființarea fondurilor mutuale pentru agricultori, adoptată recent de Guvern, cei care nu vor adera la un astfel de fond, până la data de 1 martie 2014, vor fi "sancționați" cu diminuarea subvențiilor cuvenite din bugetul național, cu 80 la sută, scrie Capital.ro.

Potrivit Art.18 alin. 1, "membrii care nu aderă la fondul mutual, până la data de 1 martie 2014, primesc maxim 20% din formele de sprijin susținute din bugetul național".

Pe de altă parte, pentru ca un astfel de fond să poată fi acreditat, este obligatoriu ca membrii acestuia, persoane fizice și persoane juridice, să dețină în exploatare peste 30 la sută din suprafața arabilă a României. Așadar, după acest criteriu restrictiv, nu vor putea fi înființate decât maximum trei astfel de fonduri în întreaga țară.

O altă condiție prevăzută de actul normativ, pentru ca fondul să fie acreditat, este ca numărul de membri să reprezinte cel puțin 20% din numărul total al fermierilor înregistrați la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) înainte de data de 1 noiembrie a anului anterior depunerii cererii de acreditare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2919 secunde