Vin vremuri grele pentru constructorii de locuințe

343
Vin vremuri grele pentru constructorii de locuințe - vinvremurigreleconstructori-1529239642.jpg

Articole de la același autor

În luna aprilie 2018, față de aceeași lună din 2017, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, atât ca serie brută cu 4,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 0,7%.


În primele patru luni din 2018 comparativ cu perioada de referință din anul precedent, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 2,7%, ca serie ajustată, și cu 0,6, ca serie ajustată.


Pe elemente de structură au avut loc scăderi la construcții noi cu 6,1% și la lucrările de reparații capitale cu 3,5%. Lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu 10,2%.


Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor la clădirile rezidențiale a scăzut cu 24,7%. Creșteri au fost la clădirile nerezidențiale și la construcțiile inginerești, cu 6,9%, respectiv 6,8%.


Scăderea dramatică a lucrărilor de construcții rezidențiale se datorează scumpirilor de pe piața imobiliară și creșterii dobânzilor la creditele imobiliare.


Politica anunțată a BNR de înăsprire a condițiilor de creditare, prin limitarea gradului de expunere a clienților la maximum 50% din veniturile nete ale acestora, în cazul creditelor imobiliare, va face ca volumul lucrărilor de construcții să scadă în continuare. Stimați cititori, se anunță vremuri grele pentru populația care are nevoie de locuințe, pentru dezvoltatorii imobiliari și constructori, pentru producătorii de materiale de construcții și transportatori. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3999 secunde