Vineri, încep măsurătorile pe partea ucraineană a braţului Chilia

1090
Vineri, încep măsurătorile pe partea ucraineană a braţului Chilia - 1-1678968476.jpg

Articole de la același autor

Partea ucraineană a dat un acord parţial pentru începerea măsurătorilor pe braţul Chilia (partea ucraineană), începând de vineri, 17 martie, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Acest acord priveşte sectorul cuprins între km 22 şi km 116 pe acest braţ al Dunării, iar măsurătorile se vor desfăşura doar pe timpul zilei.

„În discuţiile anterioare cu oficialităţile ucrainene, am solicitat ca măsurătorile pe braţul Chilia să înceapă de la km 11. Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces şi pe celelalte sectoare ale braţului Chilia (între km 11 şi km 22), dar şi pe canalul Bîstroe.

În condiţiile în care inclusiv reprezentanţii Comisiei Europene au susţinut solicitările României, consider că este în interesul ambelor ţări să fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braţ Chilia şi pe canalul Bîstroe”, a transmis Sorin Grindeanu.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă anunţase, miercuri, la Călăraşi, că măsurători pe canalul Bîstroe şi braţul Chilia se vor face numai după ce vine aprobarea de la partea ucraineană, iar ulterior echipele tehnice vor putea merge în teren.

XXX

Pas important pentru noul Punct de Trecere a Frontierei între România şi Ucraina deschis la Racovăţ.

Guvernul a aprobat trecerea sectoarelor de drum judeţean DJ 298 şi DJ 291C în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Cele două drumuri, care intră în categoria drumurilor de interes naţional, sunt importante pentru asigurarea legăturilor rutiere spre şi dinspre Punctul de Trecere a Frontierei din zona Racovăţ (România) şi Diakivţi (Ucraina). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3246 secunde