Vrei să îți cumperi o locuință în Constanța? Prețurile continuă să scadă

1353
3
Vrei să îți cumperi  o locuință în Constanța? Prețurile continuă să scadă - blocuri4-1381663660.jpg

Articole de la același autor

Toamna a readus curajul proprietarilor de apartamente din marile orașe ale României. După o scădere record în primele opt luni ale anului, prețurile au revenit pe creștere ușoară. Nu însă și la Constanța, asta arată o analiză a imobiliare.ro.

Orașul de la malul mării este singurul dintre cele cinci centre urbane analizate (Brașov, Cluj - Napoca, București, Timișoara și Constanța) care a consemnat o scădere a prețului mediu solicitat pentru unitățile locative vechi și noi. Apartamentele scoase la vânzare în Constanța s-au ieftinit în ultima lună cu 1,4%, de la 869, la 857 euro pe metru pătrat util; valoarea actuală este cu 1,7% mai redusă decât cea consemnată în aceeași perioadă a anului trecut.

Interesant este că, în continuare, prețurile apartamentelor din blocurile noi înregistrează scăderi ceva mai mari, semn că este de unde! Mai exact, arată analiza, prețurile locuințelor noi au scăzut cu 2,3% pe parcursul lunii septembrie, de la 883, la 863 euro pe metru pătrat, în vreme ce unitățile locative din blocurile vechi s-au depreciat cu doar 1%, de la 865, la 856 euro pe metru pătrat.

De exemplu, un apartament dintr-un bloc construit în 2007, în zona Primo, poate fi acum cumpărat cu 54.000 euro. Are trei camere, peste 60 de metri pătrați, iar interiorul este aranjat modern. Apoi, nu lipsește nici centrala proprie, pe gaz, și nici garajul. Avem, așadar, 885 euro pe metru pătrat.

Găsim însă în Constanța, în acest moment, apartamente noi care costă și sub 800 euro metrul pătrat. Este vorba în special despre cele pe care le putem cumpăra direct de la dezvoltator, "cu banii jos" ori cu rate la acesta, de regulă pe maximum zece ani. Partea proastă în acest caz este că avansul poate urca și la 30%, așadar se ajunge la o sumă destul de mare, având în vedere că apartamentele de acest gen sunt destul de spațioase.

v v v

În primele opt luni din 2013, apartamentele noi și vechi scoase la vânzare în întreaga țară s-au ieftinit cu o marjă record de 6,95%, comparativ cu ultimii doi ani (după o scădere de 4% pe tot parcursul lui 2011 și una de 1,3% în 2012). Potrivit indicelui imobiliare.ro, prețul mediu cerut în septembrie la nivel național a crescut însă ușor, cu 0,1%, de la 910 euro pe metru pătrat în august, la 911 euro pe metru pătrat (valoare cu 5,4% mai mică decât cea înregistrată în perioada similară a anului trecut). Deși tendința de majorare consemnată la nivel național poate fi considerată neglijabilă, interesant este că în marile orașe, acolo unde cererea de locuințe este mai mare, ea a fost resimțită vizibil mai acut.

Comentează știrea

Andrei
14 octombrie 2013
minciuni

Toate analizele nationale facute de agentii de top spun ca preturile apartamentelor la Constanta au crescut si voi dati in presa ceea ce afirma o singura agentie imobiliara si aia modesta.

FONDURI UE
14 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

AFACEREA TA
14 octombrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Septembrie 2013
Stire din Economie : Va exploda "piața neagră" a chiriilor!
Miercuri, 09 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum să te ferești de țepele imobiliare
Pagina a fost generata in 1.3292 secunde