Vreți să învățați cum se face agricultură ecologică?

283
Vreți să învățați cum se face agricultură ecologică? - vretisainvatati-1478021198.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț, Industrie, Navigație Agricultură Constanța organizează, în parteneriat cu agenția de training Creative Business Management, un curs de agricultură ecologică. Cursul se va desfășura în Constanța, la sediul CCINA, în peri-oada 5 - 8 noiembrie 2016.

Constănțenii vor avea la dispoziție patru zile de formare în creșterea animalelor în sistem ecologic, cultura plantelor ecologice și certificarea fermelor bio. În ultima zi, cursanții se vor deplasa la o fermă ecologică din județ pentru a afla, de la un fermier cu experiență practică, ce presupune, din punct de vedere administrativ și productiv o fermă ecologică. Cei care sunt la început de drum în agricultura bio își vor însuși noțiunile de bază din creșterea animalelor și cultura plantelor în sistem ecologic, iar fermierii cu experiență din județul Constanța vor identifica noi oportunități de afaceri în domeniu.

Participanții la curs vor beneficia la finalul programului de formare, în urma unui examen de specialitate, de un certificat de absolvire autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări și recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, pentru "Operator în ferme ecologice mixte", cod COR: 314205. Constănțenii care vor obține acest certificat vor putea accesa proiecte susținute din fonduri europene cu ajutorul diplomei și vor avea posibilitatea de a obține finanțare externă.

Instructorii cursului se diferențiază prin experiența practică pe care o au în agricultura ecologică și prin familiarizarea cu problemele și necesitățile reale ale fermierilor. Lectorii îi vor învăța pe cursanți care sunt etapele ce trebuie urmate pentru a deveni producător certificat ecologic, de la cultura plantelor și cresterea animalelor în sistem ecologic, până la condiții de certificare, relații cu furnizorii și procedurile de export. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.408 secunde