10.000 țigarete de contrabandă, confiscate de polițiștii de frontieră constănțeni

178
În cadrul unei acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, polițiștii de frontieră constănțeni au depistat doi cetățeni români care transportau cu un autoturism 500 pachete de țigări, fără marcaje fiscale și fără documente legale. 


În data de 11.10.2016, în jurul orei 12.30, acționând în baza unei informații, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au declanșat, în zona de competență, pe raza localităților Ovidiu și Mihail Kogălniceanu, o acțiune pe linia combaterii traficului cu țigări de contrabandă.


Astfel, a fost identificat în trafic un autoturism Audi A4, despre care se dețineau date că este folosit la transportul țigărilor de contrabandă. Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri mașina, în care se aflau trei persoane de sex masculin. 


La controlul autoturismului a fost descoperită, în spatele scaunelor din față, o cutie de carton, în care se aflau mai multe cartușe cu țigări de diferite mărci, fără marcaje fiscale.


În cadrul primelor cercetări, s-a stabilit faptul că țigările aparțin cetățenilor români M.N., în vârstă de 59 ani și D.G., în vârstă de 48 ani, ambii domiciliați pe raza județului Constanța, aflați în autoturism. Aceștia au declarat că au achiziționat țigaretele dintr-o localitate de pe raza județului, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunosc, în schimbul sumei de 4.000 lei, cu scopul de a le comercializa.


Persoanele în cauză și autoturismul au fost conduse la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.000 pachete țigări netimbrate, mărcile Marlboro și Winston.


Polițiștii de frontieră au ridicat țigările în vederea confiscării și au indisponibilizat autoturismul, în valoare de aproximativ 7.000 euro, la sediul Gărzii de Coastă, iar în cauză polițiștii de frontieră constănțeni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și sancționată de art. 270, alin.1 și 3 în referire la art.274 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4567 secunde