Acţiune de "BLITZ", desfăşurată de poliţiştii rutieri din Constanţa

281
Acţiune de

Articole de la același autor

Polițiștii Serviciului Rutier, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Mangalia, au desfășurat, în cursul zilei de ieri, 15 septembrie a.c., o acțiune cu efective mărite, pe DN 38 și DN 39, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.



Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, fiind organizată cu 3 radare în cascadă, pe 2 dintre drumurile naționale pe care, în acest an, s-au înregistrat accidente rutiere soldate cu vătămări corporale și pierderi de vieți.

În urma activităților, efectuate în decursul a 4 ore, polițiștii au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 24.500 de lei, dintre care 88 pentru depășirea limitei de viteză.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 2 permise de conducere, ambele pentru depășirea, cu peste 50 km/h, a vitezei legale.

Scopul acțiunii a fost conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun dacă apasă pe pedala de accelerație mai mult decât prevede legea.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

***

De la începutul anului și până în prezent, pe DN 39 au fost înregistrate 41 de accidente rutiere, soldate cu 3 persoane decedate, 6 persoane rănite grav și alte 45 de persoane rănite ușor.

De asemenea, în aceeași perioadă, pe DN 38 au fost înregistrate 20 de accidente rutiere, soldate cu 2 persoane decedate, 4 persoane rănite grav și alte 22 de persoane rănite ușor.

***

Pentru siguranța dumneavoastră, dar și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii rutieri vă recomandă să adaptați permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic.

De asemenea, polițiștii rutieri vă sfătuiesc să nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4368 secunde