"Păcatele" șoferilor sancționați pe șoselele din Constanța! Sunt vitezomani și nu dau prioritate pietonilor

320
Polițiștii rutieri au organizat razii pe arterele principale din municipiile județului Constanța, în urma cărora au aplicat sute de sancțiuni și au reținut zeci de permise auto. Principalele nereguli imputate șoferilor depistați au fost faptul că nu au acordat prioritate celorlalți participanți la trafic, fie că este vorba despre șoferi sau pietoni, și că au circulat cu viteză excesivă.

„Siguranța rutieră este o mare problemă și este o preocupare constantă a noastră, mai ales în timpul verii”, afirma ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu prilejul unei vizite recente la malul mării. Drept pentru care, aproape în fiecare sfârșit de săptămână din vara care s-a terminat, polițiști de la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române au fost prezenți pe șoselele din municipiul Constanța, în special în zonele frecventate de petrecăreți, noaptea, și au aplicat sancțiuni drastice. La rândul lor, polițiștii rutieri constănțeni au ieșit în număr masiv pe șoselele din județ – și nu doar pe cele din zona litoralului! – în încercarea de a fi cât mai vizibili, de a-i depista pe șoferii care încalcă regulile rutiere și a duce, astfel, la scăderea numărului accidentelor grave.

Cea mai recentă acțiune de amploare desfășurată de Serviciul Rutier a avut loc în perioada 22 – 28 august, când, alături de polițiștii de la birourile și formațiunile rutiere, oamenii legii au acționat pe principalele artere din județul Constanța, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră. Acțiunile au avut loc în municipiile Constanța, Medgidia, Mangalia, dar și în Năvodari și Cernavodă. „Peste 500 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test, iar în urma activităților au fost aplicate 443 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 250.000 de lei, toate la O.U.G. 195/2002. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, 76 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare”, au arătat reprezentanții IPJ Constanța. Potrivit acelorași reprezentanți, cele mai sancționate abateri au fost depășirea limitei de viteză și neacordarea priorității pietonilor.

Ulterior, în perioada 26 – 30 august, atenția polițiștilor s-a concentrat în zona Medgidia, unde acțiunea a vizat depistarea șoferilor vitezomani, care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri. Și de această dată au fost trași pe dreapta peste 300 de șoferi, care au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test. În urma activităților, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 12.000 de lei, și au fost reținute trei permise auto și șase certificate de înmatriculare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4147 secunde