Acțiunea "Votul ilegal înseamnă închisoare!" a străbătut liceele din județul Constanța

185
Acțiunea
În ultima săptămână, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța, prin Compartimentul Pregătirea Populației, a desfășurat o amplă acțiune de informare și conștientizare în liceele constănțene. Au fost vizați elevii care au împlinit anul acesta vârsta de 18 ani și care, la alegerile prezidențiale din 22 noiembrie, își vor exercita, pentru prima dată, dreptul la vot.
Astfel, cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean, în toate cele 67 de unități de învățământ liceal din județ au fost postate afișele tipărite în cadrul campaniei, s-au distribuit pliante informative elevilor din anii terminali și au fost prezentate riscurile la care se expun dacă vor comite ilegalități în perioada electorală sau în cadrul secției de votare. Totodată, tinerii au fost sfătuiți să sesizeze orice încercare de fraudare a alegerilor la numărul de urgență 112.
Ultimele unități de învățământ în care s-a desfășurat acțiunea de informare sunt Grupul Școlar Agricol Palas Constanța și Grupul Școlar CFR Constanța. Reprezentanții ISU "Dobrogea" au purtat discuții atât cu liceenii din învățământul de zi, cât și cu cei care urmează cursurile la seral.
Acțiunea "Votul ilegal înseamnă închisoare!" a demarat la 23 octombrie 2009, odată cu debutul campaniei electorale și se va finaliza în ziua turului al doilea al alegerilor, respectiv în data de 6 decembrie 2009.
Scopul campaniei este responsabilizarea cetățenilor împotriva fraudelor electorale, principalele activități desfășurate constând în distribuirea de materiale informative și promoționale, promovarea campaniei și a mesajului acesteia prin intermediul partenerilor media. De asemenea, la adresa de mail [email protected], cetățenii pot trimite sesizări sau semnalări privind încălcarea legii electorale, dar numai în ziua alegerilor.
Fiecare informație sau înregistrare pertinentă va fi verificată în regim de urgență de către structurile responsabile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7757 secunde