Afacerist anchetat de DNA Constanța: dezinfecții și deratizări fictive pentru 44 de primării, pentru a primi bani de la UE

329
Afacerist anchetat de DNA Constanța: dezinfecții și deratizări fictive pentru 44 de primării, pentru a primi bani de la UE - xafaceristapiadna-1636114096.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor: participație improprie la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, în formă continuată; participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată (două fapte); participație improprie la infracțiunea de schimbare a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată.

„În perioada 2012-2013, în scopul de a obține în mod injust sume de bani, reprezentând fonduri nerambursabile puse la dispoziție de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață, inculpatul, în calitatea de mai sus, ar fi încheiat contracte cu 44 de primării din județele Tulcea și Constanța, ce au avut ca obiect dezinfecția, dezinsecția, deratizarea, fertilizarea pășunilor și a primit banii din fonduri europene.

În acest context, inculpatul ar fi semnat procese-verbale de recepție a lucrărilor în care se atesta, în mod nereal, prestarea serviciilor contractate. Urmare contractelor încheiate, folosirii proceselor-verbale de recepție false și schimbării destinației de fonduri europene, societatea comercială administrată de inculpat ar fi primit suma totală de 2.723.174 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, pentru prestări de servicii fictive”, au arătat procurorii DNA.

Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură a precizat că se constituie parte civilă în cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5886 secunde