Alina s-a spânzurat, la doar 16 ani, într-o toaletă dezafectată. Ce a scris în biletul de adio

3459
Alina s-a spânzurat, la doar 16 ani, într-o toaletă dezafectată. Ce a scris în biletul de adio - alina-1652704387.jpg
Alina, o tânără de doar 16 ani din Bârlad, și-a pus capăt zilelor, zilele trecute, în toaleta dezafectată a Stației CFR Banca.


Alina era elevă la Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ din Bârlad, la o clasă de profesională. Fata, care a fost crescută de bunica paternă, a fost găsită spânzurată în toaleta clădirii, iar cazul a înfiorat întreaga comunitate. Cel mai probabil, adolescenta a clacat din anumite motive și nu a fost sprijinită de nimeni. Sute de oameni au fost alături de ea pe ultimul drum.

Psihologii trag un semnal de alarmă cu privire la mamele care își abandonează copiii sau îi lasă în grija rudelor.

“Adolescența vine cu o nouă criză de identitate. În cazul de față vorbim de un copil abandonat emoțional în prima perioadă a copilăriei, lipsit de dragoste și iubire maternă, iar refuzul de a-i permite copilului să iubească a venit ca o confirmare din păcate că nu aparține nimănui pe acest pământ. Această convingere a primit-o prin neglijența părinților care s-au înstrăinat față de acest copil. Un astfel de caz e un semnal de alarmă pentru comunitate, școală și familie. E foarte important să fim mai atenți la cei triști, închiși, izolați. Acest caz ne spune cât de blocați suntem față de reacțiile copilului aflat în suferință. Locul public ales de copil este pentru a-și face auzită durerea și disperarea și asta spune totul despre cazul de care vorbim!”, a precizat Ionel Brătianu, psiholog,


Fata și-a luat viața, dar nu înainte de a lăsa un bilet de adio pentru bunica ei în care i-a explicat motivele gestului disperat.

Alina fusese abandonată de mama ei la vârsta de doar 1 an. Tatăl ei, care lucra în străinătate pentru a face față cheltuielilor, a venit acum în țară să își îngroape fiica.  Citește mai departe


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3195 secunde