Ambarcaţiunea răsturnată în largul Mării Negre şi recuperată de ARSVOM este o dronă maritimă

3115
1
În cursul zilei de miercuri, 3 aprilie, Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) cu privire la o ambarcaţiune răsturnată, în zona travers Tuzla.

Nava „SAR Artemis”, din cadrul ARSVOM, a fost solicitată să intervină pentru a efectua operaţiuni de căutare şi salvare, dar, în urma căutărilor, nu a fost găsită nicio persoană, singurul obiect identificat, în perimetrul de căutare, fiind barca răsturnată.

Fiind considerată un pericol pentru siguranţa navigaţiei, ambarcaţiunea a fost remorcată de către nava „SAR Artemis” şi adusă în port, pentru a se face investigaţii. 




„În acest moment, este o anchetă în curs de desfăşurare şi se fac cercetări de către organele abilitate.

În ce priveşte activitatea ARSVOM, misiunea a fost îndeplinită cu succes, conform procedurilor pentru intervenţii de căutare şi salvare, sub coordonarea şi la indicaţiile Centrului Maritim de Coordonare.

Reamintim faptul că Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare este organul tehnic de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, prin care acesta asigură activitatea de căutare şi salvare a vieţii omeneşti pe mare şi intervenţii în caz de poluare”, au transmis, vineri, 5 aprilie, reprezentanţii agenţiei. 

Ambarcaţiunea suspectă a fost cu siguranţă una foarte rapidă. Surse au declarat, pentru „Cuget Liber”, că ambarcaţiunea fără numere de bord are opera vie din aluminiu, borduri moi şi propulsată cu două motoare de 175 cai putere.

La rândul lor, reprezentanţii Autorităţii Navale Române au transmis că ambarcaţiunea este de mai mult timp răsturnată, însă, tot în cursul zilei de vineri, Ministerul Apărării Naţionale a precizat că avem de-a face cu un posibil vehicul marin fără pilot - dronă.

„În cursul serii de joi, 4 aprilie, nava de căutare-salvare «SAR Artemis» a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a transportat, în zona de siguranţă a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcaţiune recuperată din apele teritoriale româneşti. 




Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a pus în aplicare procedurile operaţionale specifice de cercetare a ambarcaţiunii.

Miercuri, 3 aprilie 2024, nava de căutare-salvare «SAR Artemis» a executat o misiune specifică pentru o ambarcaţiune răsturnată la aproximativ 20 mile marine est Tuzla, care s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul presă al MApN.

Cel mai probabil, drona maritimă aparţine Marinei ucrainene, însă acest lucru la va stabilit la finalul investigaţiei.   



Comentează știrea

Competente
5 aprilie

Drona cu trotil, pai care e de compententa ? E razboi la granita si obiectele dificil de identificat ... mare noroc pe Salvatori, dar cu razboiul ... Daca nu sti exact vezi poate altii poate mai specialisti. Cert e blindajul, mai bun si rezistent la impact ... ca poate atita e competenta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9844 secunde