Anchetă după explozia din Călărași: Specialiștii verifică dacă structura de rezistență a fost afectată

59
Anchetă după explozia din Călărași: Specialiștii verifică dacă structura de rezistență a fost afectată - explozie-1388052568.jpg
Specialiștii în construcții vor verifica dacă structura de rezistență a blocului din Călărași unde s-a produs o explozie, miercuri seara, este sau nu deteriorată. La fața locului s-a deplasat și primarul municipiului, Daniel Ștefan Drăgulin. Opt familii au rămas fără un acoperiș deasupra capului. Între timp, bărbatul rănit grav în deflagrație a fost transportat de urgență la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, iar apoi a fost mutat la Spitalul de Arsi, potrivit B1.ro.
Expertii vor decide în urma verificărilor, dacă structura de rezistență a blocului în care s-a produs deflagrația este afectată. Oamenii sunt disperați. Au rămas fără case de Sărbători.
Proprietarul apartamentului unde s-a produs explozia din Călărași a fost transferat de la Bagdasar-Arseni din București, la Spitalul de Arsi.
"Pacientul se află la spitalul de arși unde primește îngrijirile pentru arsurile care sunt pe o suprafatța de aproximativ 60 la sută din corp. Inițial a fost evaluat la spitalul Bagdasar pentru că el a suferit și un traumatism toracic", a explicat Raed Arafat.
O persoană a murit în urma exploziei, iar alte șase au fost rănite si au ajuns la spitalul de urgență din Călărași, unde au fost consultate. Medicii au decis însă că nu necesită internare. 
Explozia a avut loc într-un apartament aflat la primul etaj al unui bloc din centrul orașului Călărași. Deflagrația a afectat inclusiv parterul și etajele doi și trei, iar nu mai puțin de 14 apartamente au fost distruse. Martorii au declarat că, în momentul producerii exploziei, bucăți de tencuială au fost proiectate la zeci de metri distanță. În urma incidentului, a fost avariată și o cafenea aflată la parterul blocului.
"Ne-a mirosit a gaze, am chemat Distrigaz, au urcat sus pe scări la celelalte apartamente, nu s-a simțit nimic absolut, au plecat și a spus că vor reveni. Nu au trecut 10 mininute că a avut loc explozia. M-a aruncat cu uși cu tot, cu geamuri, au căzut lustre, geamuri sparte, mașini aruncate", a explicat o angajată ca cafenelei.
Patru autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență și mai multe ambulanțe au ajuns imediat la fața locului, iar toți locatarii blocului au fost evacuați și au rămas peste noapte în locuințele prietenilor sau rudelor. 
Echipele Distrigaz au constatat, din primele cercetări, că explozia s-a produs pe instalația de utilizare a gazelor naturale.
Blocul care a sărit în aer se află în apropierea Tribunalului și sediului SRI. În același imobil, funcționează și cabinetul de avocatură al fostului ministru de interne al României, Doru Ioan Tărăcilă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3335 secunde