Angajata unei bănci, care a furat un million de euro să dea la săraci și biserici, scapă de acuzații

289
Angajata unei bănci, care a furat un million de euro să dea la săraci și biserici, scapă de acuzații - banca-1685557125.jpg
Fosta angajată a băncii care a furat, pe durata a 10 ani, un milion de euro din conturile clienților scăpă de acuzații. La 5 ani de la condamnarea la închisoare, Curtea de Apel Alba Iulia a decis încetarea celui de-al doilea proces penal, pe motiv că fapta s-a prescris, scrie Ziarul Unirea.
Banii furați din bancă ar fi ajuns la săraci și la biserici, ca un manifest împotriva băncii, a susținut, în tot acest timp, inculpata.


Femeia, acuzată de delapidare, lucra în cadrul unei bănci din orașul Zlatna, județul Alba. În decursul a 10 ani, spun anchetatorii, aceasta ar fi falsificat, în total, 368 de documente bancare. Pe baza acestora a retras, în mod neautorizat, între câteva sute de lei și 40.000 de lei/tranzacție, din conturile a 60 de clienți.


“În perioada 24.01.2006 – 10.08.2016, în calitate de funcţionar public în cadrul unei agenţii bancare din județul Alba, inculpata a falsificat semnătura de la rubricile destinate titularului de cont de pe un număr de 368 documente de retragere/lichidare/transfer/virament intrabancar pentru a ascunde retragerile, în mod neautorizat, de sume de bani din conturile de depozit ale 60 de clienţi ai băncii”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.


Marți, 30 mai 2023, Curtea de Apel Alba Iulia a constatat, definitiv, că fapta inculpatei este prescrisă și a dispus încetarea procesului penal, menținând hotărârea anterioară a Judecătoriei Alba Iulia. Magistrații, scrie sursa citată, au anulat toate cele 368 de documente falsificate. Totodată, instanța a respins ca inadmisibilă acţiunea civilă exercitată în cauză de bancă împotriva femeii, care a cerut ca fosta angajată să fie obligată la plata sumei de 1.928.278,39 lei cu titlu de daune materiale. Pentru fapta sa, femeia a fost condamnată în 2018 la 5 ani şi 6 luni de închisoare. Suma totală care i se imputa: 4.227.940 lei şi 235.981 euro.


Pentru că inculpata nu a avut de unde să înapoieze banii, banca a fost cea care a plătit despăgubiri clienților. De altfel, în fața anchetatorilor, angajata băncii a susținut că știa, încă de la început, că cei 60 de clienți vor fi oricum despăgubiți.


Banii delapidați ar fi ajuns la săraci și la biserici, ca un manifest împotriva băncii, a condițiilor de muncă și a salariului primit de femeie în anii lucrați acolo.
Femeia, scrie presa locală, are 61 de ani şi a fost eliberată condiţionat din închisoare în ianuarie 2021.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5877 secunde