Bolnavii de cancer amenință că vor ieși în stradă. Sunt nemulțumiți de noul Plan anticancer al lui Rafila

576
Bolnavii de cancer amenință că vor ieși în stradă. Sunt nemulțumiți de noul Plan anticancer al lui Rafila - vic1690-1685556507.jpg

Articole de la același autor

Bolnavii de cancer din România anunță un protest fără precedent: vor ieși în stradă și vor acționa în judecată Ministerul Sănătății „pentru nerespectarea legii”, după ce instituția condusă de Alexandru Rafila a anunțat miercuri că lansează un nou Plan de Combatere a Cancerului.


Și asta, la 7 luni de când Planul de Combatere a Cancerului a fost aprobat de Parlament și promulgat de președintele Klaus Iohannis.


Planul deja aprobat prin lege în Parlament și promulgat de șeful statului ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 1 iulie.


În decembrie anul trecut, după promulgare, la nivelul Ministerului Sănătății s-a constituit un grup de lucru ce urma să elaboreze normele de aplicare ale Planului Național de Combatere a Cancerului. Normele ar fi trebuit să fie gata în 6 luni, iar Planul să intre în aplicare de la 1 iulie.


Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, cea mai mare asociație ce reprezintă bolnavii de cancer din România, declară că „nu mai avem ce discuta cu domnul Rafila, pentru că a demonstrat, dacă mai trebuia demonstrat, că este un om care nu se gândește la pacienți, ci orgoliile dumnealui sunt mai importante”, potrivit hotnews.ro.


Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer va avea chiar în acest weekend o conferință în care va hotărî un calendar de proteste după decizia Ministerului Sănătății de a amâna intrarea în vigoare a Planului de Cancer.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5322 secunde