Aniversarea de 85 de ani a Bricului „Mircea”, sărbătorită la Constanța

425
1
Aniversarea de 85 de ani a Bricului „Mircea”, sărbătorită la Constanța - mircea-1715947169.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 17 mai, în portul militar Constanța a fost desfășurat un eveniment, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la intrarea în serviciu a Navei-Școală „Mircea”.

La eveniment au participat reprezentanți ai Forțelor Navale Române, studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, dar și Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța, care a oferit declarații: „Este o zi specială pentru fiecare ofițer, membru sau aspirant al marinei române. Nava-Școală Mircea, locul unde numeroase generații de tineri și-au croit drumul către o carieră militară de marină, aniversează astăzi 85 de ani de la intrarea în serviciu.

De fiecare dată când am ocazia să privesc această navă fascinantă, îmi vine în minte același gând: cu siguranță, Bricul Mircea a fost construit din dragoste pentru tineri, astfel încât să captiveze și să atragă iremediabil spre meseria de marinar. Tinerii care pășesc pe puntea sa sunt inspirați să își urmeze visurile și să devină adevărați profesioniști ai mărilor, ce vor purta cu mândrie moștenirea și valorile transmise de această navă-școală legendară.

La mulți ani, Bricul Mircea! Vânt bun din pupa și ape line pentru toți cei care urmează să scrie noi capitole de glorie ale marinei române!”.

Nava-Școală este folosită în practică de studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Persoanele care doresc să viziteze nava sunt așteptate în perioada 18-21 mai, în intervalele orare 10:00-13:00 și 15:00-19:00, la Terminalul Pasageri Port Constanța, la Zilele Porților Deschise la Nava-Școală „Mircea”. Accesul este gratuit.

Comentează știrea

Gigel
17 mai

Și maiștrii militari fac practica la N.S. Mircea, amintiți și de ei…

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.378 secunde