Muzeul Marinei şi Muzeul Militar sunt deschise pentru public sâmbătă

374
1

Articole de la același autor

În timp ce unele instituţii de cultură vor fi deschise de „Noaptea Muzeelor” doar în cursul zilei sau deloc, altele au acelaşi program, în data de 18 mai, la fel ca şi în anii anteriori. Astfel, sâmbătă, 18 mai, Muzeul Marinei Române de pe strada Traian nr. 53 va fi deschis în intervalul orar 17:00-22:00. Muzica militară a Forţelor Navale va deschide evenimentul şi va susţine două recitaluri între orele 17:00-19:00. Cu această ocazie, vizitatorii vor putea admira gratuit expoziţia permanentă a instituţiei, parcul expoziţional al MMR, expoziţiile temporare „Arta, arc peste timp” şi „Aripi de lumină”. La Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, filiala Constanța, situat pe strada Prelungirea Liliacului nr. 1-3, se poate merge de „Noaptea Muzeelor” în intervalul 14.00 - 24.00.

Potrivit directorului instituţiei, Costin Scurtu, programul „Hai la Muzeul Militar Național din Constanța!” include spectacolul „Citadela tomitană”, susținut de grupul de copii „Techira” (vocal-instrumental la ukulele sau chitarele hawaiane) de la clasa a II-a - Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol, în intervalul 14.00 - 16.30. Apoi, Asociația Culturală „Astra Dobrogeana” și Asociația Culturală „Tomis” vor avea o prezentare de uniforme militare. De asemenea, constănţenii vor putea vizita expoziția „Istoria militară a Dobrogei din cele mai vechi timpuri până la Brigada 9 Mecanizată «Mărășești»”.Tot în intervalul menţionat va fi deschisă şi Capela Militară „Sfinții Împărați Constantin și Elena III” de lângă muzeu, o biserică de suflet a Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”.

Comentează știrea

Ștefan
18 mai

Nu a -ti scris nimic și de expoziția de pictură in acuarelă a pictorului constănțean,DANIEL MANAFU care n-e arată cladiri vechi ale orașului,și nave ale marinei militare!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
Stire din Cultură-Educație : Eveniment editorial la Muzeul Marinei Române
Pagina a fost generata in 0.4712 secunde