ANR: Navele sosite din zone cu risc epidemiologic rămân în carantină

385
ANR: Navele sosite din zone cu risc epidemiologic rămân în carantină - dddd-1584018958.jpg
Autoritatea Navală Română (ANR) a anunțat, joi, că navele comerciale sosite din porturi din zonele de risc epidemiologic cu COVID-19, roșii și galbene, rămân în carantină în rada exterioară a portului până la împlinirea celor 14 zile de la părăsirea teritoriilor respective sau de la îmbarcarea marinarilor din zonele de risc, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în urma creșterii riscului de extindere a epidemiei COVID-19, au fost dispuse mai multe măsuri de reducere a riscurilor de îmbolnăvire, în activitățile de operare portuară a navelor comerciale. "Astfel, toate navele care vin din zonele de risc roșii sau galbene vor fi considerate în carantină, în rada portului, până la împlinirea celor 14 zile de la părăsirea teritoriilor respective sau de la îmbarcarea unor membri de echipaj care vin din zonele de risc și vor fi limitate la maximum contactele cu potențial de infectare dintre echipaje și autoritățile portuare, piloți, agenți, operatori portuari, etc", se arată într-un comunicat de presă.

ANR mai precizează că, în perioada de carantină, de două ori pe zi va fi monitorizată temperatura corporală a întregului echipaj, la bordul navei, iar rezultatele și orice modificare a stării de sănătate vor fi comunicate prin intermediul agentului către Cabinetul Medico-Sanitar de Frontieră (CMFS). "Dacă pe perioada monitorizării vor apărea cazuri de îmbolnăvire, persoanele suspecte vor fi debarcate la radă, în vederea aplicării metodologiei specifice și după expirarea perioadei de carantină, odată cu acostarea navei la dană, se va face o evaluare finală a stării de sănatate, inclusiv termometrizare, de către personalul CMSF, după care se va putea acorda avizul de Liberă Practică, pentru navă și echipaj", se arată în documentul transmis de ANR.

Decizia ANR de instituire a carantinei în rada exterioară a portului este motivată de perspectiva depășirii în scurt timp a capacității de acostare la danele din porturi, din cauza numărului mare de nave care sosesc din zonele de risc și a perioadelor relativ îndelungate de izolare.

Listele cu zonele de risc roșii și galbene stabilite de autorități, pe plan mondial, sunt publicate pe site-ul CNSCBT (Centrul Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6299 secunde