Apel împotriva măcelului: "Oprește barbaria, salvează ciocârlia!"

154
Apel împotriva măcelului:

Articole de la același autor

Organizațiile de protecția naturii au lansat o petiție online, prin care strâng semnături pentru a-i convinge pe parlamentari să voteze împotriva legii vânătorii. Potrivit reprezentanților Societății Ornitologice Române și Federației Coaliția Natura 2000, lansatorii petiției, "această nouă lege va transforma România în Paradisul Vânătorii pentru străini!", se menționează în petiție intitulată sugestiv "Oprește barbaria, salvează ciocârlia!".

"Considerată simbolul dorului, cuvânt care nu mai există în nicio altă limbă, ciocârlia e măcelărită barbar, până să ajungă în farfuriile restaurantelor de lux: e împușcată, lăsată fără limbă cu un clește special și pusă la marinat. În meniurile italienești, rețetele cu allodole (ciocârlii) sunt cele mai sofisticate: combinate cu trufe, sosuri sau servite fripte, cu oasele ițite ca niște bețișoare de chibrituri.

Aveți puterea de a opri acest măcel al ciocârliei și al celorlalte păsări cântătoare din România, cerând parlamentarilor să voteze împotriva Legii Vânătorii, care este reexaminată de Parlament în aceste zile. Această nouă lege va transforma România în Paradisul Vânătorii pentru străini, care nu doar că vor putea lăsa bălți de sânge în țară, ba chiar își vor putea lua trofeele peste graniță, ca să se înfrupte liniștiți din ele, fără să fie trași la răspundere.

Străinii vor putea vâna fără opreliști pe proprietăți private fără acordul proprietarilor, iar perioada de vânătoare pentru unele specii va crește până la trei luni. Păsările vor fi hăituite și vânate cu cruzime, în perioada împerecherii și creșterii puilor. Un adevărat măcel, în condițiile în care România e și așa una dintre ultimele țări din UE care mai permite vânătoarea păsărilor cântătoare. Ciocârlia, principala specie amenințată (e permisă vânarea a peste 600.000 de ciocârlii anual!), mai e vânată doar în șase țări!", spun apărătorii păsărilor.

De menționat că, zilele trecute, Senatul a adoptat raportul Comisiei de agricultură, care respinge cererea de reexaminare a Legii Vânătorii. Ceea ce înseamnă că este rândul comisiilor pentru mediu și agricultură din Camera Deputaților de a se pronunța asupra acestei solicitări.

Până în prezent, petiția a strâns aproximativ 4.500 de semnături. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 28 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : Ziua Veteranilor de Război
Marţi, 28 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : Cu averile sub sechestru!
Pagina a fost generata in 2.4131 secunde