Aplicație UTILĂ! Inteligența artificială, folosită de DSU / Un asistent virtual oferă instrucțiuni în cazul dezastrelor

202
Aplicație UTILĂ! Inteligența artificială, folosită de DSU / Un asistent virtual oferă instrucțiuni în cazul dezastrelor - 1709283845327-1709381430.png
În prima zi a lunii martie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență a relansat noua Platformă Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro, singurul și unicul canal de informare a populației în situații de urgență.

Noua platformă de educare a populației are o nouă înfățișare, este adaptată cerințelor internaționale, este modernă și mai mult de atât, este configurată pentru a fi ușor de navigat inclusiv pentru mai multe categorii de populație, chiar și pentru copii.

În afară de design-ul atrăgător și experiența de “user friendly” pe care site-ul o propune, DSU face un nou pas inovator și iată că, după aproximativ un an de configurări speciale, fiipregatit.ro integrează componenta de inteligență artificială, și anume folosirea CHAT GPT pentru situații de urgență.

"Chat GPT adaptat situațiilor de urgență aduce practic o nouă și modernă formă de a interacționa cu cetățeanul. Vorbim, așadar, de o nouă metodă de a interacționa cu populația, ca parte din obiectivul DSU de a pregăti cetățenii în fața dezastrelor și de a mai face un pas în creșterea consolidarea rezilienței societale.

Din datele pe care le deținem, această funcționalitate este unică nu numai la nivel țării noastre, cat și la nivel mondial. Totodată, informațiile salvatoare de viață vor fi adaptate si reprezentate pe site și pentru categoriile vulnerabile care, mai mult ca oricine au nevoie de sprijin suplimentar.

Educarea populației în situații de urgență reprezintă un semn de civilizație al unei societăți. Ea trebuie să continue și să se adapteze cerințelor societății mereu în transformare", anunță reprezentanții DSU.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5392 secunde