Precizările DSU după acuzațiile că își desfășoară activitatea într-o clădire fără AVIZ de securitate la incendiu

219
Precizările DSU după acuzațiile că își desfășoară activitatea într-o clădire fără AVIZ de securitate la incendiu - sediumaiministerulafacerilorinte-1705854550.jpg

Articole de la același autor

În spațiul public au apărut informații alarmante potrivit cărora Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) condus de Raed Arafat, dar și Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne și IGSU și-ar desfășura activitatea într-o clădire care nu are aviz de securitate la incendiu.


Reprezentanții DSU au transmis, prin intermediul unui comunicat, precizări legate de astfel de informații, „pentru corecta informare a opiniei publice.”


„Date fiind afirmațiile făcute recent în spațiul public, conform cărora clădirea în care își desfășoară activitatea reprezentanții Ministerului Sănătății, dar și ai Ministerul de Interne, DSU, IGSU nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm următoarele:
În ceea ce privește afirmația «Deci chiar cei care dau autorizare stau într-o clădire care nu este autorizată», Prevederile art. 49, alin. (1) și (2) din Legea nr. 307 din 2006 privind apărarea împotriva incendiilor, limitează exercitarea rolului de autoritate al IGSU/ISU la unitățile structurilor de apărare și securitate națională”, au transmis reprezentanții DSU.
Prevederea este transpusă în „HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării/autorizării privind securitatea la incendiu”, mai precizează DSU, fiind vorba despre act normativ care – la art. 2, alin. (1) – „exceptează construcțiile aparținând MApN, MAI, ANP, ANRSPS, SRI, SIE, STS, SPP de la obligația obținerii autorizației de securitate la incendiu”.


„Tot HGR 571, la art. 2, alin. (2), stabilește că activitățile privind securitatea la incendiu să se realizeze de către respectivele instituții.
Mai mult de atât, sediul Ministerului Sănătății se află într-un corp conex al MAI, o clădire istorică, care nu a suferit modificări sau schimbări de destinație, fapt pentru care, conform legii aflate în vigoare, nu se supune autorizării de securitate la incendiu.


Succint, ca o notă definitorie la cele prezentate, reiterăm că nu poate intra în discuție problematica funcționării fără autorizație a instituțiilor amintite anterior, din motivul conform căruia, obligația de obținere a acestui act de autoritate NU există”, a mai transmis DSU.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3868 secunde