Aprecieri pentru ofițerul român aflat în statul major al Grupării Navale permanente NATO de luptă contra minelor

206
Aprecieri pentru ofițerul român aflat în statul major al Grupării Navale permanente NATO de luptă contra minelor - xmisiune3-1662284023.jpg

Articole de la același autor

Misiunea locotenent-comandorului Denis Giubernea, din Divizionul 146 Nave Minare Deminare, continuă în cadrul SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2), unde ocupă funcţia șef al operațiilor și instrucției în statul major al Grupării Navale permanente NATO de luptă contra minelor. Împreună cu camarazii săi din Alianţa Nord-Atlantică, aflaţi la datorie în Marea Mediterană, a planificat şi coordonat activităţi ale SNMCMG-2, care a acţionat împreună cu Forțele Navale ale Albaniei şi Italiei, atât în apele teritoriale ale Albaniei şi Italiei, cât şi în cele internaţionale. A avut loc şi un schimb de nave care au intrat sau au părăsit gruparea navală NATO conform planificărilor. „Au fost zile şi nopţi de muncă, implicare şi o responsabilitate pe măsură, unde ofiţerul român a dat dovadă de un înalt nivel de pregătire”, au transmis reprezentanții Forțelor Navale.

Acţiunile SNMCMG-2 au vizat măsuri de luptă contra minelor, inclusiv a unora descoperite cu aparatura specifică de la bordul navelor grupării navale NATO și distruse, manevre şi evoluţii, exerciţii de vitalitate, realimentări pe mare, etc.

„Operaţiunile navale planificate şi organizate de SNMCMG-2 au un înalt grad de complexitate. Lucrăm foarte bine în echipă, se simte din plin aici dictonul WeAreNATO, iar rezultatele obţinute ne bucură pe toţi participanţii la activităţi. Nu este uşor, dar nici imposibil. Este enorm de muncă, de pus cap la cap activităţi, conform procedurilor NATO, astfel încât toate navele şi marinarii militari implicaţi să execute corect şi la timp acţiunile. Mă bucur că reprezint cu cinste România şi Forţele Navale Române la mii de kilometri de casă şi de cei dragi, iar satisfacţia muncii este imensă”, a declarat locotenent-comandorul Denis Giubernea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6095 secunde