Ministrul Apărării: Nu era uşor să argumentăm că Marea Neagră este pe harta ameninţărilor pentru NATO

231
Ministrul Apărării: Nu era uşor să argumentăm că Marea Neagră este pe harta ameninţărilor pentru NATO - vasiledincuatentionareaoficialai-1662184891.jpg
Oficialilor români le-a fost greu să argumenteze că Marea Neagră este pe harta ameninţărilor pentru NATO, a declarat ministrul Apărării, Vasile Dîncu, vineri, la Black Sea and Balkans Security Forum, scrie Agerpres. 


"Zona extinsă a Mării Negre a devenit, prin conflictele îngheţate din zonă, a devenit o zonă de instabilitate şi securitate. (...) Nu era uşor să impui această problematică în zona relaţiilor internaţionale. Eu, care sunt de câteva luni ministru al Apărării, am avut o primă experienţă, la începutul mandatului meu, destul de greu de explicat, când discutam despre Busola Strategică sau despre cum vom reuşi să aducem Busola Strategică, pentru a o armoniza în conceptul strategic NATO care urma la summitul NATO de la Madrid. Nu era uşor să argumentăm că Marea Neagră este un loc periculos şi că îşi are locul în harta îngrijorărilor şi harta ameninţărilor pentru NATO", a spus ministrul Apărării.


El a adăugat că "ţările europene, mai ales, nu înţelegeau asta".


"Ni se spunea (...), îmi aduc aminte cum un înalt oficial european, între discursul lui Bogdan (Aurescu - n.r.) şi discursul meu, s-a intersectat şi ne-a spus că nu este foarte simplu să ameninţăm noi 'conceptul strategic al NATO sau Busola Strategică, toate interesele ţărilor. Într-adevăr, Marea Neagră ne preocupă pe noi, dar nu poate fi neapărat o preocupare pentru întreaga Europă sau pentru NATO chiar'", şi-a amintit ministrul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6948 secunde