Mircea Geoană: Să ducem parteneriatul strategic România – SUA la adevăratul său potențial

115
Mircea Geoană: Să ducem parteneriatul strategic România – SUA la adevăratul său potențial - mirceageoanaparteneriat2-1657128863.jpg
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a îndemnat, miercuri, la transformarea Parteneriatul strategic România - SUA dintr-unul de securitate într-unul pentru prosperitate.

"Să încercăm să imaginăm cum va arăta acest Parteneriat strategic în următorii 25 de ani, cum am putea să facem ca acest Parteneriat strategic, dominat de partea de securitate, să fie transformat într-un parteneriat pentru prosperitate. Şi sunt convins că, împreună cu partenerii americani, vom găsi soluţii pentru a face acest Parteneriat strategic şi mai durabil şi mai complet şi mai profund", a afirmat Geoană, într-un mesaj transmis participanţilor la conferinţa "Parteneriatul strategic România - SUA: 25 de ani. Garanţie de securitate pentru mileniul 3", desfăşurată în Amfiteatrul Ion Heliade-Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române.

"Ca om care a lucrat pentru acest parteneriat practic toată viaţa, inclusiv la NATO, într-o formă sau alta, continuăm acest spirit al Parteneriatului strategic cu Statele Unite. Cred că un Parteneriat strategic atât de asimetric între o ţară de talie medie, influentă fără îndoială, şi o superputere globală ca America trebuie în permanenţă primenit, trebuie în permanenţă găsite şi aduse idei proaspete. Şi nimic nu ţine loc, nici măcar prezenţa militară, de relaţia între oameni, între comunităţi, între universităţi, între elitele noastre, între cetăţenii noştri. De aceea, invitaţia mea pentru cei care au, astăzi şi mâine, obligaţia de a duce mai departe acest Parteneriat strategic este să venim cu entuziasm, cu idei, cu pragmatism şi să ducem acest Parteneriat strategic la adevăratul său potenţial, o relaţie practic de alianţă între America şi România", a mai spus Mircea Geoană.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6839 secunde