Ofițer de marină român, apreciat la nivel NATO. „Marea are valențe multiple și m-a pus în multe situații dificile”

832

Articole de la același autor

Forțele Navale Române continuă misiunile externe și au la bordul navelor Alianței Nord-Atlantice ofițeri de stat major. Căpitanul Denis Giubernea din Divizionul 146 Nave Minare Deminare acționează de mai bine de trei luni în cadrul Standing NATO Mine Counter Measures Group 2 (SNMCMG2), ca șef al operațiilor și instrucției în statul major al grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor.

Căpitanul Denis Giubernea este un ofițer tânăr, care, în ciuda vârstei, a adunat foarte multă experiență. A iubit întodeauna marea și a decis să se dedice Marinei Militare Române. A absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în anul 2010, după care a fost încadrat la Divizionul 146 Nave Minare Deminare. A urmat cursuri de căutare-salvare, de proceduri tactice navale, de introducere în noțiuni NATO, operare serviciu mobil maritim prin satelit, de mangement al sistemelor tehnice, de instructor simulator de navigație, de limba engleză, de comandanți de nave, plus cele de carieră. Anul trecut a absolvit programul de masterat de conducere la Facultatea de Comandă și Stat Major din Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAp).

A câștigat premiul pentru Cel mai bun ofițer din Forțele Navale în anul 2018 la Gala Omul Anului. A fost decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale în 2019. A participat la numeroase exerciții naționale, multinaționale și internaționale, cum ar fi Sea Shield 2014-2019, Breeze 2017-2019, Sea Breeze 2018 și Ariadne 2016-2018. A urcat în carieră, pas cu pas, până la comanda navelor. A făcut parte din echipajele dragoarelor maritime ce au fost activate în cadrul SNMCMG-2, la patru dintre misiuni fiind comandant de navă.

„Marea are valențe multiple și m-a pus în multe situații dificile de când sunt ofițer și, în special, când m-am aflat la comanda navelor. Din punctul meu de vedere, ofițerul NATO are în acest moment un rol important și trebuie sa aibă capacitatea de a se adapta și de a lucra pe orice navă. Le mulțumesc colegilor mei de pe nava militară cu pavilion spaniol, la bordul căreia am învățat multe elemente utile pentru cariera mea și am avut ocazia să observ cultura unui popor frumos!”, a spus căpitanul Denis Giubernea, care va reveni acasă la jumătatea lunii octombrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1364 secunde