Arhivele Naționale sărbătoresc, mâine, Ziua Arhivelor

240
Arhivele Naționale sărbătoresc, mâine, Ziua Arhivelor - arhivelenationale-1351594304.jpg

Arhivele Naționale ale României, prestigioasă instituție de cultură, au fost înființate prin Regulamentele Organice din 1831/1832. La 31 octombrie 1862 s-a realizat unificarea serviciilor de arhivă ale Moldovei și Țării Românești în cadrul programului de reforme început de Alexandru Ioan Cuza (1859-1866).

De atunci și până în zilele noastre, misiunea Arhivelor Naționale rămâne neschimbată - aceea de a colecta, păstra, administra și garanta transmiterea memoriei colective prin intermediul documentului istoric. În egală măsură, instituția contribuie la documentarea privind drepturile și libertățile democratice, precum și la buna gestionare a informației în sectorul administrației publice.


În depozitele Arhivelor Naționale se păstrează 320 km liniari de documente aparținând Fondului Arhivistic Național, aflate în administrarea Arhivelor Centrale și a celor 42 de structuri teritoriale.


În anul 2012, în contextul aniversării a 180 de ani de la înființare, Arhivele Naționale au pregătit mai multe evenimente menite să aducă în atenția opiniei publice locul și rolul Arhivelor în societate și să încurajeze dialogul cultural și schimbul de idei.


Astfel, în intervalul până pe 1 noiembrie se desfășoară Zilele porților deschise.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Septembrie 2012
Stire din Monden : Super cadou pentru Andreea Antonescu
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Monden : Nicoleta Luciu a primit o stea de ziua ei
Pagina a fost generata in 0.4089 secunde