Armata României se dotează cu drone performante

304
1
Armata României se dotează cu drone performante - droneisrael-1636547159.jpg

Articole recomandate

Armata României va fi dotată cu aeronave fără pilot, în acest sens fiind încheiat un acord de cooperare între Israel Aerospace Industries și compania româă de apărare IAR Brașov. Sistemele de pe platforma Tactical Heron urmează să fie fabricate la Brașov și, totodată, în țara noastră ar urma să fie înființată o academie pentru formarea operatorilor și a tehnicienilor pentru sistemele de zbor fără pilot (drone)

„Acordul de cooperare se bazează pe experiența vastă atât a IAI, cât și a IAR-Brasov în activități de proiectare, fabricare, asamblare și testare, pentru a dezvolta cel mai avansat model de dronă, Tactical Heron. În urma unui transfer de cunoștințe, proiectarea, producția componentelor și integrarea, asamblarea și întreținerea acestora vor fi toate realizate în România. De la construcția și asamblarea componentelor, până la pregătirea personalului, modernizarea și întreținerea aeronavelor, inginerii și experții români vor conduce procesul de dezvoltare a UAV-urilor”, a transmis compania israeliană într-un comunicat.

Tactical Heron este un UAV conceput pentru misiuni tactice pe câmpul de luptă și servește în principal forțele terestre. UAV-ul poate efectua mai multe misiuni cu diferite sarcini utile și include cele mai avansate tehnologii pe care IAI le poate oferi, transmite compania.



Reamintim că în 2020 Ministerul Apărării Naționale a obținut aprobarea în Parlament pentru achiziția a șapte sisteme tactic-operative de drone UAS clasa II, plus un pachet de suport logistic inițial. Contractul estimat de MApN ar urma să fie de circa 277 de milioane dolari, plus TVA.




Comentează știrea

Ionita Popov
10 noiembrie 2021
Armata romana se doteaza cu drone performante.

Ceea ce nu spune articolul si este o mare curiozitate pentru cei care citesc despre drone romanesti este DATA la care va zbura prima drona fabricata in Romania sau in urmatorul an 2022 vom publica un nou articola despre asa zisa "fabricare de drone romanesti pentru armata romana". Deci: la ce data va decola prima drona militara romana?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4343 secunde