ATAC LA REZERVOARELE MAȘINILOR. Cum te lasă hoții fără pic de carburant în câteva secunde!

2368
15

Articole de la același autor

Combustibilul a început să devină o afacere din ce în ce mai scumpă, iar hoții au început să fie din ce în ce mai inventivi. Se fură carburant direct de la mașinile lăsate în parcare. Cele mai urmărite în acest sens sunt Matizurile, care nu au sisteme prea bune de protecție.

Scumpirea benzinei și a motorinei din ultima perioadă i-a făcut pe hoți să fure combustibilul direct din rezervoarele mașinilor. Furturile de acest gen au loc, potrivit polițiștilor, cam o dată, de două ori pe săptămână. Prejudiciul nu este extraordinar de mare, însă este deranjant și inconfortabil pentru proprietarii de mașini, care își găsesc mașinile cu rezervorul spart.

Cele mai ușor de spart, Matizurile

Cele mai vulnerabile mașini sunt cele ieftine, care nu au măști de protecție a furtunului și a rezervorului. Un plus îl constituie și mașinile care, deși cheia nu mai este în contact, îți indică nivelul de benzină/motorină existent în rezervor.

"Cele mai expuse mașini la furatul de benzină sunt cele mai vechi care îți arată pe bord câtă benzină ai în rezervor chiar fără să fie contactul pus. Este vorba de mașini precum Matiz, de exemplu", a explicat comisarul șef Costel Stamat, șeful Secției 3 de Poliție Constanța.

Cum se sparg rezervoarele în Constanța

Tehnica hoților de combustibil este simplă. Un hoț profesionist poate goli un rezervor în doar câteva minute.

"Folosesc un cutter ca să taie conducta prin care alimentezi, care de regulă e din plastic. Alt mod de operare, mai «simplu», găuresc pur și simplu rezervorul cu o șurubelniță. Matizurile, de exemplu, nu au un sistem de protecție, un scut pe dedesubt. Astfel, după ce au înțepat rezervorul, hoții așează un recipient, iar combustibilul începe să curgă", precizează comisarul șef.

La mașinile noi se schimbă lucrurile

Dacă la mașinile mai vechi, lucrurile stau simplu și există diverse metode prin care poți rămâne fără carburant, iată că la mașinile mai noi nu există asemenea variante, acestea din urmă fiind asigurate corespunzător.

"Sistemele de protecție de la autoturismele mai noi nu permit înțeparea rezervorului sau scoaterea combustibilului. Locul pe unde se introduce combustibilul are mai multe coturi, astfel încât să nu poți introduce un furtun pentru a fura. De asemenea, mașinile mai noi sunt prevăzute și cu supape", povestește șeful Secției 3.

v v v

Specialiștii vă sfătuiesc să nu vă parcați mașinile cu două roți ridicate pe trotuarul înalt. Astfel le dați ocazia hoților de a le crea o rampă artificială și nu faceți altceva decât să le creați mai mult spațiu de manevră. 

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
mos ion roata
10 septembrie 2013
chiar daca nu am masina

si vad un ca unei m,asini i se pregateste ceva tip furat si intervin si i-l distrug sau i-i distrug pe ins sau insi patesc ceva in legatura cu legea pt ca sigur nu vor fii gasiti de politie si sau daca sunt gasiti si vor fii dati la judecatorie se va gasii un avocat care sa i-l gaseasca vinovat pe proprietar ca nu a parcat Masina in dormitor si astfel i-a creat posibiliatatea infractorului sa atace

Mine
10 septembrie 2013
Furtul benzinei

Analfabetule .

Răspuns la: chiar daca nu am masina
Adăugat de : mos ion roata, 10 septembrie 2013
si vad un ca unei m,asini i se pregateste ceva tip furat si intervin si i-l distrug sau i-i distrug pe ins sau insi patesc ceva in legatura cu legea...
Camaradul
10 septembrie 2013
Nu sunt martor!

Daca vad pe cineva care rupe capul unuia care sigur a furat ceva sau a fost prins in timp ce fura,nu sunt martor! De asemenea,daca prind pe cineva ca ma fura,ori trec si-i fac daune mari la botic,ori daca tipul sau tipii ma depasesc cu potentialul fizic,,fac cumva sa rezolv cu ajutoare,dar nu astept sa vina Garcea cu chitantierul! Hotii nu mai trebuie sa fie lasati sa-si rada de noi!

Filip
10 septembrie 2013
E sansa TA

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

Sorin
10 septembrie 2013
Sunteti degeaba!

Dar chiar nu se pot realiza stiri sau materiale pentru educarea populatiei, cititorilor? De ce trebuie de fiecare data sa dam exemple negative societatii noastre care si asa este cum este, oare de ce incurajati prin articolele de genul acesta faptele antisociale? Ganditi-va sa postati ceva constructiv si nu distructiv! Spor la treaba pe viitor! ;)

JURNALISTUL DE SERVICIU
10 septembrie 2013
Rectificare

Este semianalfabet ( persoana care are dificultati de scris-citit,nu este cazul pentru nea "mos ion roata"care totusi a scris ceva numai de el stiut )

Răspuns la: Furtul benzinei
Adăugat de : Mine, 10 septembrie 2013
Analfabetule .
pagubitul
19 noiembrie 2013
furt auto

se fura daciile la greu in constanta.15.11.2013,de pe strada cismelei,la orele 14,30,un individ mi-a furat masina.norocul meu,l-am vazut,am fugit dupa el,i-a murit motorul,si uite asa mi-am recuperat masina

pagubitul
19 noiembrie 2013
furt auto

se fura daciile la greu in constanta.15.11.2013,de pe strada dispensarului{pardon,nu cismelei},la orele 14,30,un individ mi-a furat masina.norocul meu,l-am vazut,am fugit dupa el,i-a murit motorul,si uite asa mi-am recuperat masina

TwOzmWrTVBBLIvMwLWT
21 aprilie 2014
NqLOLgsQxDYVUIKzoF

h8X2oZ todjawwcwkhq, [url=http://dmsurpcckges.com/]dmsurpcckges[/url], [link=http://ufmewewfdyql.com/]ufmewewfdyql[/link], http://bnbeizmlbfcs.com/

aplruxlje
24 aprilie 2014
GPqbeUUrukEqHPRZrX

WpRVFN fbynznhkkgns, [url=http://thfnflafrxuy.com/]thfnflafrxuy[/url], [link=http://hqdlptzyuafa.com/]hqdlptzyuafa[/link], http://ksjddfhsamwq.com/

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Furt dintr-o pensiune din stațiunea Saturn
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Ce fură hoții constănțeni din locuințe
Pagina a fost generata in 0.4041 secunde