Atenție la ce grădiniță vă înscrieți copilul! Alimente expirate și condiții mizere, găsite de ANPC

167
Atenție la ce grădiniță vă înscrieți copilul! Alimente expirate și condiții mizere, găsite de ANPC - copiigradinita-1462343949.jpg

Articole recomandate

Inspectorii de la Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor au controlat, în ultima perioadă, peste 350 de grădinițe de stat și private, iar în aproape jumătate au găsit nereguli. Dacă în unele unități cei mici primeau la masă alimente expirate, în altele luau masa în condiții improprii.

Grădinițele ar trebuie să le dea copiilor hrană sănătoasă, însă acestea nu respectă mereu regulile.

ANPC a verificat grădinițele atât din Capitală, cât și din provincie și au descoperit 167 kg de alimente periculoase pentru sănătatea copiilor. Dintre acestea, 32 kg de alimente au fost retrase din grădinițe, iar 89 kg de alimente oprite temporar.

Per total, au fost aplicate 170 sancțiuni contravenționale, dintre care 57 amenzi contravenționale în valoare de 224.500 lei și 113 avertismente.

În București, s-a constatat că se alocă sume nejustificate pentru hrana copiilor, precum și faptul că există prize nesigure amplasate în sălile de curs și dormitoare.

În județul Vaslui, numărul copiilor înscriși la grupa mica era mai mare decât numărul de paturi din sală, iar în Mureș în unele grădiniții nu există toalete pentru copii, ci doar pentru adulți, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7932 secunde