Atenție la radare! Polițiștii ies la vânătoare de vitezomani

492
2
Atenție la radare! Polițiștii ies la vânătoare de vitezomani - radar-1345382312.jpg
Este cunoscut faptul că una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere foarte grave este conducerea autovehiculelor cu viteză mult peste limita legală. În județul Constanța, morții au înroșit șoselele, în special, din această cauză, spun polițiștii de la Rutieră.

Pentru că situația este "neagră" la nivelul întregii țări, în perioada 20 - 26 august, Direcția Rutieră din IGPR va organiza și coordona, la nivel național, o acțiune preventivă pe linia respectării regimului legal de viteză. "Activitatea se înscrie în calendarul de activități pentru anul 2012 al Organizației Polițiilor Rutiere Europene - TISPOL, din care face parte și Poliția Rutieră Română, și se desfășoară, concomitent, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre", se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul General al Poliției Române.

Polițiștii vor folosi în cadrul acțiunii toate sistemele de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Operațiunea, care se desfășura pe parcursul întregii săptămâni, face parte din strategia TISPOL pentru reducerea numărului de persoane decedate sau rănite grav în accidente produse pe drumurile publice din Europa.

Potrivit organizației, la nivel european, viteza excesivă se regăsește între primele trei cauze generatoare de accidente rutiere grave, constituind, totodată, cauza principală de producere a acestor accidente în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani.

"Pericolul de implicare a parti-cipanților la trafic în accidente rutiere soldate cu consecințe grave, având drept cauză «viteza», există nu numai atunci când autovehiculele sunt conduse cu o viteză supe-rioară limitei legale, dar și în situațiile în care viteza nu este adaptată la condițiile de drum, chiar dacă se încadrează în limitele impuse de lege", spun polițiștii.

Din acest motiv, oamenii legii recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum, atât pentru siguranța personală și a pasagerilor transportați în auto-vehicul, cât și pentru siguranța celorlați participanți la trafic.

Comentează știrea

gabi
20 august 2012
informatii incomplete

politia sa ne spuna si cat e spaga pentru depasirea vitezei. Ca poti jigni omul, dandu-i prea putin. Camelia, intreaba-i, te rog, la articolul viitor.

sergiu
20 august 2012
radare

bai maimutoilor! ar trebui intai sa avem strazi pe unde sa mergem cu o viteza rezonabila si apoi sa stati cu radarul la 30 km la oara. dar cum presedinterle suspendat a spus pe cand era ministrul transporturilor ca Romania NU ARE NEVOIE DE AUTOSTRAZI........

Articole pe aceeași temă

Joi, 26 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Pericol public pe patru roți
Pagina a fost generata in 1.9992 secunde