"Ați câștigat 10.000 de euro și laptop!". Ce a făcut o constănțeancă la primirea veștii

290

Articole de la același autor

Polițiștii atrag din nou atenția constănțenilor să nu trimită bani persoanelor necunoscute care-i contactează telefonic și le pretind diverse sume, sub variate motive! 
O femeie de 26 de ani, din județul Constanța, a fost victima unei înșelăciuni telefonice. Ieri după-amiază, polițiștii constănțeni au fost sesizați de victimă cum că, în jurul orei 12,00, a fost sunată de o femeie care s-a recomandat a fi reprezentantă a "Altex" și a informat-o că, în urma unei extrageri, ar fi fost desemnată câștigătoarea unui premiu în valoare de 10.000 de euro și a unui laptop. Tot ce avea constănțeanca de făcut, pentru a primi premiul, era să depună la Oficiul Poștal suma de 200 de lei, taxă pentru transmiterea sumei de bani câștigate și a laptopului. 
Prin urmare, victima s-a conformat, a trimis banii și a așteptat apoi să primească premiul. Pentru că nu a mai fost contactată de pretinsa reprezentantă a firmei, s-a adresat polițiștilor.
În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că banii trimiși prin Poștă au fost ridicați de o femeie de 28 de ani, din Galați. 
Suma de bani a fost recuperată și predată persoanei vătămate.
Pentru a se evita înșelăciunile prin telefon polițiștii recomandă cetățenilor:
- Nu acceptați în nicio împrejurare să trimiteți sume de bani unor persoane care vă contactează telefonic și pretind bani! 
- Verificați întotdeauna apelul telefonic, înainte de a face orice tranzacție bănească!
- Vârstnicii sunt o categorie vulnerabilă în ceea ce privește victimizarea prin astfel de infracțiuni. Explicați-le persoanelor vârstnice din familie că nu trebuie să dea curs niciunei solicitări de a plăti sume de bani, făcute de diverse persoane!
- Nu oferiți niciun fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;
- Nu trimiteți date personale sau copii după cartea de identitate, buletin, cărți de credit, debit pe mail sau fax!
- Nu trimiteți coduri de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice, unor persoane străine, indiferent de calitatea pe care acestea susțin că o au (deseori infractorii își asumă o calitate oficială);
- Nu dați crezare veștilor prin care ați fost anunțați că sunteți "fericiții" câștigători ai unor concursuri la care nu ați participat; simpla utilizare a serviciilor unui furnizor (de telefonie, cablu tv etc.) nu presupune înscrierea automată la vreun concurs, fără consimțământul abonatului;
- Nu acceptați în niciun caz să trimiteți persoanelor necunoscute bani în avans pentru ridicarea unor premii, aducerea unui autoturism sau alt bun, la care ați fost anunțat câștigător! Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează ulterior!
- Sunați la telefonul de urgență 112 dacă ați fost ținta unei astfel de înșelăciuni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3738 secunde