N-au strigat "Jos comunismul!" în 1989, dar sunt recompensați de statul român

Au profitat la maxim! "Băieții deștepți" ai Revoluției

1769
8
Revoluția din 1989 ar putea fi considerată afacerea vieții pentru mulți dintre români. Poate suna cinic, dar este cât se poate de adevărat, dacă luăm în considerare mărturii, probe și acțiuni ale organelor abilitate ale statului, făcute chiar și după două decenii.

Fără niciun pic de aport la schimbarea regimului, întrucât nici măcar nu erau prezenți fizic în stradă, o parte a "băieților deștepți" au știut să se "pozeze" în luptători cu rol determinant la Revoluție și au dus o viață ușoară.

De cealaltă parte, persoane care au luptat pentru democrație în România au fost umilite și uitate de același stat pentru care au luptat.

Este un scenariu de film dramatic, transpus "excelent" în scenă de cei care au știut să tragă sforile așa cum le-a dictat interesul și nu conștiința. Doar cine nu a vrut nu a pus mâna pe un certificat de revoluționar, întrucât în anul 1992 aveai nevoie doar de doi prieteni care să ateste faptul că ai luptat în stradă împotriva sistemului…

"Două declarații. Atât se cerea!"

Legea ce privește recunoașterea și drepturile revoluționarilor a fost modifi-cată în mai multe rânduri și de fiecare dată au fost persoane care au profitat de legile șubrede. Imaginați-vă că, în anul 1992, doar cine nu voia nu putea să obțină un certificat de revoluționar. Metoda era simplă și extrem de bine cunoscută în rândurile românilor. Apoi, în anul 1996, condițiile au fost "înăsprite", astfel că, pentru obținerea unui certificat de luptător în cadrul Revoluției din 1989, aveai nevoie tot de două declarații, însă de această dată din partea a doi revoluționari.

Constantin Vasilescu, președintele Asociației Luptătorilor Revoluției din 22 decembrie "Tomis" Constanța, a fost întrebat dacă se poate ca în anul 1996, mulți dintre "revoluționari" să fi primit certificate care să le ateste această calitate, deși ei nu au ieșit în stradă. Acesta ne-a răspuns: "Da, se poate. Așa era legea. Aveai nevoie de doi martori în 1992. În 1996, trebuia să ai două declarații ale martorilor care să fie revoluționari. Atât se cerea. Un memoriu în care scriai ce ai făcut și doi martori care să confirme că te-au văzut".

Au fost trecuți cu vederea revoluționarii făcuți din pix?

Constantin Vasilescu a mai fost întrebat dacă are cunoștință de cazuri în care s-au obținut certificate de către persoane care nu au fost revoluționari.

"Nu comentez! Am adeverință de la CNSAS că nu am fost informator al Securității și nu voi sta nici acum să merg la Parchet să spun că Ionescu nu a fost la Revoluție. În acel caz, trebuie să spun unde a fost Ionescu și tot așa. Chiar dacă știu că ar fi fals, trebuie să vin și să spun «Uite unde a fost. Verificați-l!». Asta ar însemna să mă transform într-un informator. Sunt organe abilitate ale statului, au fost atâtea comisii, în 91/92, 96, 2004", a fost răspunsul sec al președintelui Asociației Luptătorilor Revoluției.

v v v

În prezent, 548 de persoane sunt avizate ca revoluționari în județul Constanța. Cei care beneficiază de certificatul de revoluționar nu plătesc taxe și impozite la stat pe salariu și locuințe, primesc loc de veci cu titlu gratuit și călătoresc oriunde fără să plătească vreun ban pe biletul de autobuz sau de tren.

De asemenea, ei primesc 10.000 de mp de teren în extravilan și 500 de mp de teren în intravilan, pentru a-și face o casă, cu 20.000 de euro - bani tot de la stat. Asta ca să nu mai amintim de spațiile comerciale pe care au pus mâna… 

Comentează știrea

Hollywood
8 decembrie 2016
Falsuri

Așa și? O să le ia boii de la biciclete celor care au sifonat sute de milioane din bugetul de stat pe baza certificatelor obținute fraudulos. Noi rămânem cu indignarea în gât, ei rămân cu banii. Plm.

DODO
8 decembrie 2016
alta Marie cu aceeasi palarie

asta este lucrarea lui Iliescu nostalgic dupa trecutul comunist si asa a infiintat ,,eroii,, ca urmasi ai ilegalistilor lui

florin
8 decembrie 2016
revolutionar

De revolutionarul BUCA ati auzit ?

Liviu Chilian
8 decembrie 2016
Creaturi grotești, josnice, acești bizdici supranumiți Rromarlani!

Pe timpul unei excursii am cunoscut o familie de Germani din fosta DDR. Le'am spus ca vin din Amerikk. Când discuțiile au ajuns la...Rromarlani, bărbatul s'a aprins si vorbea extrem de pornit împotriva Romanilor pe care ii detesta virulent. Atunci am auzit expresia "Die Rumanen sind Schwainehunde". Am înțeles ca fuseseră prădați de Rromarlani in anii '990 când crima rromarlaneasca in Germania atinsese paroxismul. Dupa câteva zile mi'au mărturisit ca le'a plăcut f mult de mine, ca om. La despărțire le'am spus ca sunt, de fapt, Roman. Am fugit din Țara in 1987, din cauza Rromarlanilor Satanici, dupa o lupta inegala cu Burghezia Rosie militarat-seKurist ceaușista. Bărbatul s'a înroșit si balbaindu'se, nu mai știa cum sa se scuze. L'am rugat sa aibe in minte si sa spună si altor oameni ce înseamnă Roman si ce înseamnă Rromarlan Satanic. Mi'a promis frumosul...Tragedia este ca au mai rămas numai 2,5% Romani in Rromarlania. Îmi amintesc ca in statistica din 1980, in fosta Românie, Tziganii reprezentau 2,5% din populație

Mine
8 decembrie 2016
Destepti

Atunci de ce nu se retrag aceste drepturi???revolutionari au fost milioane de romani..o tara condusa de hoti si analfabeti

roman platitor de taxe
8 decembrie 2016
exact...

ajunge cu pomana de la stat, trimiteti putorile la munca !!! mii de oameni au fost in strada, nu au iesit pt pomana ci pt libertate... doar jigodiile puturoase cer pensie de la stat, vezi pensiile "speciale" ale parlamentarilor,judecatorileor, samd.... adica toti care nu mincesc mai deloc, care nu contribuie cu mai nimic la dezvoltarea tarii, la fondul de pensii, toti astia doar stau cu mana intinsa.... LA MUNCA !

Răspuns la: Destepti
Adăugat de : Mine, 8 decembrie 2016
Atunci de ce nu se retrag aceste drepturi???revolutionari au fost milioane de romani..o tara condusa de hoti si analfabeti
sadu
8 decembrie 2016
constatare

cand aiesit el sa faca pe revulutionistu , cannd el a jucat carti pe bani cu noi in zilele de 22, 23 ,si 24 , tobarul constantin d-tru, bravo lui acuma beneficiaza de toate . luati masuri.

Catalin
17 decembrie 2016
A se vedea ...

La pesedisti , dar si la liberali sunt multi ,,revolutionari'' dintr-acestia . Mihai Lupu de pilda , a ajuns cu certificat de revolutionar desi nu a participat la nicio revolutie la Navodari . Totusi , poate o fi rezonat cumva cu revolutionarii de pe unde s-a ascuns in acele zile ... A frecat menta inainte de revolutie si a continuat mimesisul ulterior ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4948 secunde