Audiere surpriză în dosarul fostului primar de la Agigea

541
Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța l-au audiat pe notarul public Veronica Petrescu, în calitate de martor în apărare, în procesul în care fostul primar de la Agigea, Ion Ioniță, împreună cu omul de afaceri Ion Sandu, dar și alți cinci angajați ai Primăriei Agigea au fost trimiși în judecată pentru înșelăciune, abuz în serviciu în formă calificată, instigare la fals intelectual în formă continuată, fals în formă continuată și uz de fals în formă continuată.
Veronica Petrescu a declarat că actele încheiate în cauză s-au perfectat potrivit normelor în vigoare, neexistând probleme în redactarea ori verificarea documentelor, și nici nu a auzit discuții cu privire la vreo disensiune între părți vizavi de tranzacțiile efectuate.
"Atunci când sunt nemulțumiri ale părților, mă opresc și îi trimit să-și rezolve problemele", a spus notarul judecătorilor, întărind faptul că între părțile care au solicitat încheierea unor ante-contracte de vânzare-cumpărare la ea nu ar fi fost probleme, odată ce documentele au ajuns să fie perfectate.
Următorul termen de judecată în acest dosar a fost fixat pentru 22 februarie.
Procurorii DNA susțin că, în perioada 2002 - 2003, Ioniță a indus în eroare mai multe părți civile cu privire la amplasamentul real al terenurilor pentru care au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate și, implicit, cu privire la valoarea reală de circulație a acestora. O parte din terenuri, Ioniță a vândut-o personal, folosind procuri care atestau că reprezintă interesele persoanelor care dețineau respectivele terenuri. Cel puțin în cazul a trei familii, Ioniță, cu complicitatea Eugeniei Lețu, a înstrăinat terenurile ce îi aparțineau lui Ion Sandu, el cumpărându-le cu aproximativ 10.000 dolari, dar vânzându-le, în scurt timp, către SC Selgros, cu 400.000 dolari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6863 secunde