Fostul primar de la Agigea, Ion Ioniță, își așteaptă sentința în procesul penal cu "urmașul" său, Cristian Cârjaliu

1528
Fostul primar de la Agigea, Ion Ioniță, își așteaptă sentința în procesul penal cu
Fostul primar al localității Agigea, Ion Ioniță, s-a declarat, ieri, nevinovat în dosarul în care este acuzat de agresarea actualului primar, Cristian Cârjaliu. El a fost trimis în judecată pentru că, în 2006, ar fi dat cu mașina peste Cârjaliu, pe atunci consilier local al comunei Agigea și pretendent la funcția de primar. De aici până la un adevărat scandal public nu a fost decât un pas, iar dosarul penal a fost gata ca bătând din palme. Instanța va decide dacă Ioniță este vinovat sau nu la data de 24 martie.
Ieri, magistrații de la Judecătorie au audiat ultimii trei martori din dosar, Maria Nicu, Ilie Tucală și Veli Saletin, care au declarat că nu știu mare lucru de incidentul dintre fostul și actualul primar, ei nefiind de față atunci când, se pare, Ioniță l-ar fi purtat pe capota mașinii pe Cârjaliu, vreo trei metri, după care a fost aruncat la pământ.
Procurorul de ședință a solicitat instanței condamnarea lui Ioniță la o pedeapsă cu închisoarea, dar cu suspendare condiționată, pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui autoturism pe drumurile publice având permisul suspendat și părăsirea locului accidentului. De partea cealaltă, avocatul inculpatului a cerut achitarea, pe motiv că totul nu a fost altceva decât o înscenare și pentru că cei doi martori care susțin varianta lui Cârjaliu ar fi declarat strâmb.
Ioniță, în ultimul cuvânt, a spus: "Mă consider nevinovat. Anterior acestei plângeri, au mai fost și altele. Sunt foarte multe reclamații ale părții vătămate…".
Actualul primar de la Agigea s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 100 de milioane de lei vechi, pe care a declarat că vrea să o doneze Centrului de zi de la Agigea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2216 secunde