Autospeciale 4x4 achiziționate din fonduri europene pentru Poliția de Frontieră. Una va ajunge la Garda de Coastă

174
Autospeciale 4x4 achiziționate din fonduri europene pentru Poliția de Frontieră. Una va ajunge la Garda de Coastă - xraptor3-1661331056.jpg
Polițiștii de frontieră din întreaga țară vor fi dotați, în perioada următoare, cu 50 de autospeciale Ford Raptor 4x4 pentru misiunile în zonele cu teren accidentat sau greu accesibil. Prima serie de 12 autospeciale a fost recepționată și prezentată, în cursul zilei de miercuri, 24 august, în prezența ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode și a reprezentanților din minister și din Poliția de Frontieră. Cele 12 mașini vor fi repartizate astfel: 6 la Sighetu Marmației, 2 la Timișoara și câte una la Oradea, Giurgiu, Constanța și Iași. Următorul lot, de 38 de autospeciale, va fi distribuit în luna octombrie. Vehiculele au fost achiziționate în cadrul unui proiect cu fonduri europene, pentru îmbunătățirea supravegherii frontierelor.

„Provocările actuale impun un grad de dotare adecvat misiunilor complexe pe care le îndeplinește Poliția de Frontieră. Iar din această perspectivă, Poliția de Frontieră este garantul integrității frontierelor naționale și a frontierei externe a UE. Aceste autospecialele de supraveghere care intră în dotarea structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră vor sprijini misiunile acestei structuri, mai ales în zonele montane de graniță greu accesibile.

Cu ajutorul acestor echipamente moderne polițiștii de frontieră vor fi prezenți în acele locuri unde există vulnerabilități pentru a le contracara în mod ferm. Cu cât crește capacitatea operațională de intervenție și nivelul de dotare a structurilor MAI, cu atât se câștigă la capitolul eficiență a misiunilor pe teren. Poliția de Frontieră trebuie să țină pasul cu dinamica fenomenelor infracționale, cu diversificarea metodelor de acțiune și să aibă o putere de adaptare și de reacție crescute. Îi incurajez să fie la fel de angajați în implementarea unui portofoliu consistent de proiecte de dezvoltare și modernizare a infrastructurii instituționale, precum și în efortul de creștere a gradului de dotare cu echipamente de ultimă generație.

De pe urma inițiativelor și parteneriatelor orientate spre dezvoltare are de câștigat nu doar o instituție, ci România întreagă”, a transmis ministrul Lucian Bode. 

Pagina a fost generata in 0.3025 secunde