Autoturisme furate și dezmembrate, iar piesele împrăștiate la centre din alte județe. Erau vizate firme din Constanța!

1258
Autoturisme furate și dezmembrate, iar piesele împrăștiate la centre din alte județe. Erau vizate firme din Constanța! - x-violenta-familie-1678963685.jpg

Articole de la același autor

Trei persoane, dintre care două arestate preventiv, sunt anchetate de polițiștii din București pentru că induceau în eroare firme de închiriere a mașinilor, folosint acte de identitate false. Mașinile erau închiriate de la firme din Constanța, Cluj sau București, apoi erau dezmembrate și duse la centre auto din Prahova, Buzău sau Ilfov.

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a municipiului București – Serviciul Furturi de Autovehicule au demarat anchetarea unui amplu dosar privind furturi de mașini. Aceștia au pus în aplicare, miercuri, 15 martie, patru mandate de percheziții domiciliare și cinci mandate de aducere, într-un dosar vizând înșelăciuni, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, vizate de gruparea de infractori erau firmele de închiriere mașini, din București, Constanța și Cluj. „În fapt, în perioada noiembrie 2022 – prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală şi din judeţele Constanţa şi Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia maşinilor şi a le valorifica fără drept, obţinând astfel un folos patrimonial injust.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiţii ar fi identificat pe internet anunţuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanţii societăţii de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi, ar fi pus la dispoziţie fotocopii ale cărţii de identitate şi ale permisului de conducere pe numele fals”, au transmis, joi, reprezentanții Poliției Capitalei.

Mai mult, pentru a fi mai credibili, suspecții cereau firmelor fotografii cu autoturismelor, după care plăteau în numerar închirierea lor. Dar imediat ce mașinile intrau în posesia lor le verificau cu un sistem de detectare a aparatelor GPS, după care le demontau și împrăștiau piesele prin alte județe. Până în prezent, anchetatorii au găsit părți din mașinile dezmembrate în centrele de dezmembrări auto din Prahova, Buzău și Ilfov.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.000 de euro.

„Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai precizează Poliția Capitalei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2496 secunde