Aveți grijă cui dați datele de pe cardurile bancare!

Miercuri, 07 Aprilie 2021
509
Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Poliției municipiului Constanța acționează săptămâna aceasta pentru prevenirea fraudelor comise prin sisteme informatice și mijloace de plată. În acest context, polițiștii recomandă persoanelor, care postează anunțuri de vânzare pe diferite site-uri, să nu comunice datele de pe card, acestea fiind confidențiale și folosite exclusiv pentru achiziții și nu pentru încasări. Utilizatorii sunt sfătuiți să verifice toate detaliile înainte de efectuarea oricărei tranzacții.

„Mecanismul utilizat este unul dual, atacatorii țintind atât cumpărătorii, cât și vânzătorii din platformă. Metoda de atac implică contactarea utilizatorilor și redirecționarea lor către alte aplicații de comunicare. Următorul pas este convingerea potențialei victime de a furniza datele de pe card, în urma accesării unui link nelegitim transmis de atacatori”, au atras atenția oamenii legii.

Astfel, pentru a nu ajunge victime ale infracțiunii de fraudă, cetățenii sunt sfătuiți să nu comunice nimănui datele înscrise pe card, inclusiv codul CVV2/CVC sau PIN-ul, datele personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare; să nu furnizeze niciodată datele de acces la Internet / Mobile Banking; să nu deschidă atașamentele de e-mail primite de la persoane necunoscute; să nu instaleze aplicații din surse necunoscute și programe necertificate.Pagina a fost generata in 0.2161 secunde