Babilonie pe străzile Constanței

3889
1
Babilonie pe străzile Constanței - d9e16849e6c8440f27574666b9e9735a.jpg
Constănțenii s-au obișnuit deja ca în fiecare sezon estival străzile orașului - reședință de județ să se aglomereze. În această vară însă, mai mult decât în verile trecute, traficul este infernal. Nu se mai poate da vina doar pe turiști, căci, după cum admit și hotelierii, vremea capricioasă i-a ținut acasă până acum. Se circulă greu în mare parte din cauză că pe două tronsoane de drum - Podul IPMC și strada Traian, de obicei foarte solicitate, traficul a fost restricționat. Iar acesta este rezultatul faptului că autoritățile nu și-au făcut datoria la timp, nu au realizat reparațiile necesare sau nu au supravegheat ca cei responsabili să le ducă la bun sfârșit (precum în cazul străzii Traian). De parcă aglomerația nu dădea destule bătăi de cap, pietonii trec pe oriunde numai nu prin locurile special marcate, șoferii încalcă linia continuă, iar semnele de circulație, mai ales în centrul orașului, nu sunt vizibile din cauza copacilor netoaletați. Pe scurt, un haos. Reprezentanții Poliției Rutiere spun că sunt zilnic pe stradă, în încercarea de a face puțină ordine. În municipiu sunt repartizați 14 agenți, prea puțini pentru problemele de natură rutieră semnalate, iar cât și ce reușesc să facă, puteți constata pe propria piele când ieșiți din casă.

Explicații foto:
Bulevardul 1 Mai este una dintre arterele "fierbinți" ale municipiului, iar de aproape două luni pune bine la încercare nervii constănțenilor. Șoseaua Mangaliei, mai precis porțiunea dintre strada Caraiman și Gară, este într-o continuă reabilitare - se scot liniile de tramvai, se asfaltează, iar se mai scot câțiva metri de linii, iar se asfaltează. În consecință, șoferii sunt nevoiți să aleagă ruta alternativă - bulevardul și așa aglomerat cu turiștii care vin sau pleacă spre sudul litoralului.

Nici bine nu răsuflă ușurați șoferii că au scăpat din ambuteiajul de pe 1 Mai, că ajung pe Bulevardul Ferdinand. De o săptămână, strada Traian este închisă traficului, așa că… alte zeci de minute de așteptare, alți nervi de distrus.

Mult praf și zgomot cumplit - asta întâmpină pe șoferii care au drum pe Podul Butelii, printre TIR-urile care au interzis pe Podul IPMC.

La fiecare capăt al Podului IPMC a fost instalat câte un polițist comunitar, cu sarcină să devieze autotrenurile de peste 7,5 tone. Dar pentru că trăim totuși în România, sunt destule camioane care își văd nestingherite de drum - potrivit actelor, cântăresc doar 7,49 tone!

În timp ce agenții păzeau mașinile, constănțenii treceau strada nestingheriți, la aproximativ 50 de metri de marcajul pietonal.

Bilanțul realizat de Poliția Rutieră pe primele șase luni ale anului arată că foarte multe accidente au fost cauzate de pietonii indisciplinați, care trec strada neregulamentar. Drept pentru care, în zonele problematice stă de pază câte un echipaj de poliție. La Gară, în apropierea stației autobuzului 2, erau două echipaje în cursul zilei de miercuri, 14 iulie, însărcinate cu sancționarea pietonilor.

Pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 este o practică uzuală a locatarilor din zonă și nu numai să taie linia continuă pentru a ajunge pe strada Traian, îngreunând circulația și creând premisele pentru petrecerea unor accidente. La fel se procedează și în aceste zile, chiar dacă strada mai sus amintită este închisă.

Comentează știrea

10 Things to Consider While Buying an Event Tent
14 martie 2015
10 Things to Consider While Buying an Event Tent

We also take onboard your own personal preferences for decoration, colour scheme and design so that the marquee perfectly resembles your vision for the perfect wedding day. 10 Things to Consider While Buying an Event Tent http://www.eventtentsforsales.com/10-things-consider-buying-event-tent.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2109 secunde