Mașinile care au părăsit stațiunile de pe litoral au făcut cozi chiar și de 12 kilometri

2114
Mașinile care au părăsit stațiunile de pe litoral au făcut cozi chiar și de 12 kilometri - 2fdf6e16e6c71d85fa8e12e367201909.jpg
La mijlocul sezonului estival, traficul rutier pe străzile județului și municipiului Constanța se desfășoară în pas cu melcul. Pe șoseaua care leagă Constanța de sudul litoralului, ambuteiajele i-au scos din sărite pe turiștii care părăseau stațiunile.

Cei aproape 100.000 de turiști care au luat cu asalt stațiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Neptun, Olimp, Saturn, Venus și Vama Veche au format cozi pe mai multe artere importante din județ.
Turiștii s-au desprins cu greu de litoral, dovadă că au părăsit unitățile de cazare în ultima clipă.

12 kilometri, parcurși într-o oră și jumătate, la prânz
Cel mai greu s-a circulat de la ieșire din Eforie Nord către Constanța, pe 12 kilometri mașinile circulând bară la bară și parcurgând distanța în mai mult de o oră și jumătate.
Tensiunea șoferilor pe șosele a atins cote alarmante, cu atât mai mult cu cât niciun echipaj de la poliția rutieră nu se afla în zonele aglomerate pentru a dirija traficul. În localitatea Lazu, mașinile au fost nevoite să circule bară la bară, pe o singură bandă, întrucât parapetele amplasat între benzi a fost dărâmat. Rareori, puteai prinde 15 kilometri la oră, ca după aceea să staționezi câteva minute.
Poliția îi sfătuiește pe conducătorii auto să conducă cu multă atenție și viteză adaptată, să păstreze o distanță corespunzătoare față de vehiculul din față, să manifeste prudență sporită atunci când pe lângă șosea se află pietoni și să nu urce la volan obosiți, temperaturile ridicate favorizând adormirea la volan.

Rute ocolitoare pentru turiștii care părăsesc litoralul
Pentru a preveni eventualele blocaje în trafic, dinspre litoral către casă, vă recomandăm următoarele rute ocolitoare:
r DN3 Constanța - Basarabi - Cobadin - Adamclisi - Ostrov - Călărași - Lehliu și în continuare Autostrada A 2 Lehliu - București;
r DN 2A Constanța - Hârșova - Slobozia - Urziceni și în continuare DN 2 Urziceni - București;
r Constanța - Mangalia - Cer-chezu - Viroaga - DJ 391A Olteni - Furnica - Șipote - DJ 307 - DN 3 Deleni - Adamclisi - Ion Corvin - DJ 223 Alimanu - Rasova - Cochirleni - Autostrada A2 - București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2217 secunde