Iubitorii de sport pot face echitație la Herghelia de la Mangalia

895
Iubitorii de sport pot face echitație la Herghelia de la Mangalia - b51c6cd35bb3d7e8c54aa6a571379d8f.jpg
Una dintre atracțiile litoralului sudic este Herghelia Mangalia. Datorită investițiilor făcute în ultimii ani, acest loc este asaltat, în fiecare sezon estival, de un număr din ce în ce mai mare de vizitatori români și străini.
Complexul dispune de un hipodrom de trap și galop bine amenajat, iar în incinta unității se practică echitația. De asemenea, se pot efectua plimbări de agrement, călare sau cu trăsura, de-a lungul Mării Negre. Cine dorește se poate fotografia călare pe armăsari sau poate filma momente din timpul echitației.
Herghelia de la Mangalia este cea mai mare din sud-estul Europei si este populată numai de cai de rasă: pursânge arab, semigrei și câțiva ponei.
Hipodromul Mangalia, unicul din țară special conceput pentru cursele de galop, se întinde pe o suprafață de 19 hectare. Aici se desfășoară, pe timpul verii, în lunile iulie-septembrie, curse de cai la care participă herghelii și crescători particulari din toată țara.
Armăsarii pursânge arab sunt antrenați zilnic de cei opt jockey ai hergheliei, ce răspund, fiecare, de câte cinci exemplare. Antrenamentul de opt ore pe zi pentru fiecare dintre jockey alternează reprize de trap, galop, galop întins și plimbări ușoare.
Cel mai frumos spectacol îl oferă caii scoși pe malul mării, periodic, unde sunt antrenați mai multe ore, spre bucuria turiștilor, martori ai unui spectacol rar întâlnit, între stațiunile Saturn și Venus. Un cal bine îngrijit poate ajunge, de obicei, la 30 de ani de viață.
Cel mai în vârstă cal de la Herghelia Mangalia a fost Nedjari, armăsarul Regelui Mihai, care a murit la venerabila vârstă de 34 de ani, în 1946.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1855 secunde