Bagajele la control! Țigarete și tutun pentru narghilea confiscate de inspectorii vamali

111
Bagajele la control! Țigarete și tutun pentru narghilea confiscate de inspectorii vamali - 1-1681211310.jpg
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători - Compartimentul Călători - Direcția Regională Vamală București, împreună cu polițiștii de frontieră, în urma unor controale efectuate asupra bagajelor a patru pasageri, au reținut, în vederea confiscării, cantitatea de 40.000 bucăți țigarete și 2,4 kg tutun de fumat. Valoarea bunurilor dacă ar fi fost comercializate pe piață este de aproximativ 42.300 lei.

„Menționăm că, în urmă cu doar câteva zile, inspectorii vamali din cadrul aceluiași birou vamal, dar de la Compartimentul Mărfuri, tot împreună cu polițiștii de frontieră, în urma unei acțiuni specifice de control efectuată în baza analizei de risc, au descoperit 504 kg tutun de narghilea având ca destinatar o societate comercială cu sediul în București.

Tutunul a fost expediat pe ruta Turcia-Irak-România, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, iar acesta figura în documentele de transport ca fiind odorizante auto. Prejudiciul estimat prin neplata drepturilor vamale constând în taxe vamale, acciză și TVA a fost de aproximativ 362.090 lei.

Întrucât au existat suspiciuni că erau întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni, ambele cazuri au fost predate organelor de cercetare penală competente pentru continuarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biroul comunicare, relații publice și mass-media din cadrul Autorităţii Vamale Române. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0341 secunde