Banca Românească nu renunță la comisioanele "abuzive" și cheamă OPC-ul în instanță

220
Banca Românească nu renunță  la comisioanele

Articole de la același autor

Clienții care s-au împrumutat la Banca Românească și care sperau că vor plăti mai puțin pentru creditele luate mai au de așteptat. Conducerea instituției bancare a contestat amenzile date de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și susține că toate comisioanele au fost aplicate conform legilor în vigoare.

Într-un comunicat transmis pe adresa redacției Cuget Liber, reprezentanții băncii spun că nu vor elimina comisioa-nele până când nu vor primi o decizie a instanței în acest sens. "Am luat act de decizia ANPC și dorim să facem câteva precizări cu privire la modul în care instituția a interpretat implementarea Ordonanței de Urgență nr. 50/2010 de către Banca Românească. Implementarea OUG nr. 50 de către Banca Ro-mânească a avut drept scop alinierea denumirii comisioanelor, conform cadrului legislativ, dar păstrând esența economică a acestora. Mai mult, Banca Românească nu a comisionat adițional clienții ai căror contracte au fost modificate în 2010. În acest moment, am inițiat demersul de contestare a proceselor verbale și a ordinelor emise de ANPC pentru spețele menționate în cadrul deciziei instituției, rezervându-ne dreptul ca, în funcție de soluția judecătorească, să reversăm operațiunile efectuate în urma implementării măsurilor ANPC și să evaluăm consecințele economice ale acestor măsuri cu inițierea unor proceduri judiciare de recuperare", explică reprezentanții instituției bancare.

Amenzi de 40.000 de lei

Reamintim că Banca Românească a fost amendată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului cu suma de 40.000 lei, pentru încasare nelegală de comisioane. De asemenea, a dispus ca Banca Românească să modifice 27.000 contracte de credite până pe data de 3 septembrie

Potrivit președintelui ANPC, Alexan-dru Marius Dunca, este vorba despre două tipuri de credite, respectiv unul ipotecar și unul de nevoi personale, pentru care banca a încasat unele comisioane, începând din 2010, modificând contractele originale din 2006.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3261 secunde