Bărbatul care a omorât o femeie pe trecerea de pietoni a fost reținut și va fi propus, astăzi, spre arestare

2220
1
Bărbatul care a omorât o femeie pe trecerea de pietoni a fost reținut și va fi propus, astăzi, spre arestare - aa3e6202fec5877e106761c01e186b9a.jpg
Bărbatul care a accidentat mortal, săptămâna trecută, o femeie, pe o trecere de pietoni din Constanța a fost reținut aseară și urmează ca, în cursul acestei zile, să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.
Este vorba de Remus Bistriță, de 37 de ani, din București, care, la data de 3 august, în timp ce conducea cu peste 100 de km la oră un autoturism marca BMW, a spulberat de pe trecerea de pietoni o femeie de 58 de ani - Angela Stoian, din Constanța. Accidentul a avut loc în apropierea Universității Ovidius, pe o trecere de pietoni de la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Dispensarului.
Martorii au povestit că un șofer care rula cu peste o sută de kilometri la oră a lovit în plin o femeie chiar pe trecerea de pietoni. Ei au menționat că victima a fost aruncată peste 40 de metri și a murit pe loc. La fața locului a venit un echipaj SMURD, iar cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, femeia nu și-a revenit.
Pe de altă parte, la locul accidentului au venit și polițiștii de la Rutieră care au început măsurătorile. Luat la întrebări de oamenii legii, Remus Bistriță, de 37 de ani, din București, cel care se afla la volanul autoturismului BMW, cu numărul de înmatriculare B-02-LFW, a spus că el nu circula cu viteză, iar femeia i-ar fi sărit în față.
În schimb, martorii care au văzut că femeia traversa regulamentar au spus că vina aparține șoferului deoarece acesta circula cu viteză.
Mai mult, procurorii spun că, după producerea accidentului, Bistriță ar fi fugărit și amenințat martorii ca să nu spună ce au văzut, încercând să influențeze depozițiile lor în fața anchetatorilor. De altfel, el nu a recunoscut nici în ruptul capului că ar fi avut viteză, spunând procurorilor că ar fi circulat cu aproximativ 65 de km la oră.
Polițiștii de la Rutieră au descoperit că, de fapt, Bistriță este un vitezoman cu ștate vechi, numai în acest an el fiind sancționat de cinci ori pentru depășirea vitezei legale, la care se adaugă alte sancțiuni din anii precedenți. Dată fiind atitudinea bărbatului în fața anchetatorilor, procurorii o consideră, pe bună drep-tate, o circumstanță agravantă, astfel că ei speră ca judecătorii să îl aresteze astăzi pe individ, pentru a fi și un exemplu de… neurmat pentru alți vitezomani care se cred "regii șoselelor".

Comentează știrea

Gogu
10 februarie 2012
sa facut dreptate

Solutie: Dosar nr. 32275/212/2010 Hot. 08 februarie 2012 În baza art. 178 alin. 1 și 2 Cod penal, cu aplicarea art. 320 ind. 1 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul BISTRIȚA REMUS la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Pedeapsa închisorii se execută în regim de detenție, potrivit art. 57 Cod penal. În baza art. 71 alin. 1 și 2 Cod penal,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.417 secunde