Bijuteriile și amaneturile, la control! Zeci de kilograme de aur, în „visteria” Poliției

203

Articole de la același autor

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări la operatori economici, care desfășoară activități de comercializare a metalelor și pietrelor prețioase, în județul Galați, pentru asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri, prin combaterea faptelor ilegale în acest domeniu. Astfel, în cursul săptămânii trecute, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări la 12 societăți comerciale, care desfășoară activități de comercializare a metalelor și a pietrelor prețioase la puncte de lucru, situate în municipiile Galați și Tecuci.

În urma controalelor efectuate, au fost descoperite și indisponibilizate 23.357, 38 grame de aur și 140 de pietre prețioase, în valoare de peste 6.000.000 de lei și au fost întocmite 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.500 de lei și a fost dispusă confiscarea a 5.181,94 grame de aur și argint, precum și a 838 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6092 secunde