Borcea cere în instanță să fie eliberat condiționat: Am muncit non-stop în penitenciar

258
Borcea cere în instanță să fie eliberat condiționat: Am muncit non-stop în penitenciar - cristiborceaarputeafieliberat186-1568105911.jpg

Articole recomandate

Fostul finanțator al clubului Dinamo Cristian Borcea a cerut marți la Judecătoria Sectorului 4 să fie eliberat condiționat din penitenciar, susținând că a muncit "non-stop" și a participat la cursuri și programe în închisoare.

Judecătoria Sectorului 4 a dezbătut marți cererea lui Cristian Borcea de a fi eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava.

"Am participat în aceste cinci luni la cursuri și programe. Am plătit prejudiciile, plus două milioane euro penalități. Am participat la toate cursurile și programele. Am fost vizitat de toți cei 9 copii. Am muncit non-stop în penitenciar", a spus Borcea în instanță.

Avocata acestuia, Alice Drăghici, a declarat că Borcea a executat 2.400 de zile de detenție, depășind fracția prevăzută de lege pentru a beneficia de eliberare condiționată, el având 414 zile câștigate prin muncă.

"A fost stăruitor în muncă. A fost internat pentru monitorizarea afecțiunii cardiace pe perioada de carantină. După carantină, a fost transferat la Jilava și a cerut să fie selectat la muncă. Nu a fost sancționat niciodată, fiind recompensat gradual cu vizite și părăsirea penitenciarului. A urmat nenumărate programe socio-educative. Cea mai concretă dovadă de regret este că el a plătit prejudiciul. Păstrează legătura cu familia și a fost vizitat ori de câte ori a fost posibil de către toți cei nouă copii", a arătat avocata.

În replică, procurorul de ședință a afirmat că Borcea nu îndeplinește condițiile pentru a fi eliberat mai devreme din penitenciar.

"Din punctul nostru de vedere trebuiau evidențiate aspecte esențiale în ceea ce privește stăruința în muncă și reeducare. Timpul petrecut în detenție nu reprezintă pentru noi o dovadă relevanta, având în vedere numărul mare al infracțiunilor. Nu rezultă din programul educațional că s-a remarcat în mod deosebit", a precizat procurorul.

Cristian Borcea are o condamnare de 7 ani și 6 luni închisoare, rezultată în urma contopirii pedepselor primite în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și în dosarul transferurilor din fotbal. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4061 secunde