Braconieri cu poftă de calcan, prinși de Garda de Coastă

647
Braconieri cu poftă de calcan, prinși de Garda de Coastă - 2maibarcibraconajcalcan-1335952698.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în marea teritorială a României, în urma cărora au identificat două ambarcațiuni rapide cu cinci bărbați la bord, care pescuiseră 300 de kilograme de calcan în perioada de prohibiție.

Ieri, în jurul orei 12.45, la aproximativ două mile marine travers de Grindul Chituc, o ambarcațiune model Shaldag a Gărzii de Coastă a identificat și interceptat o ambarcațiune pescărească din fibră de sticlă dotată cu motor Yamaha de 115 CP, în care se aflau doi bărbați din localitatea Jurilovca. În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 85 kilograme de pește din specia calcan și un recipient cu cantitatea de 20 litri de combustibil.

După aproximativ 10 minute, la aproximativ 3 mile marine travers de Periboina, a fost identificată o altă ambarcațiune pescărească din fibră de sticlă, în care se aflau alți trei bărbați care pescuiseră în mod ilegal

214 kilograme de pește din specia calcan. În ambarcațiune au mai fost depistate 2 rachete de semnalizare model MK 8 și un dispozitiv tip GPS.

Întreaga cantitate de pește, în greutate de aproximativ 300 de kilograme și în valoare de 3.700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil. Bărbații sunt cercetați penal pentru braconaj.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0179 secunde